Cristian Tudor Popescu o critică pe Simona Halep, după victoria de la Washington. „Nu mai vorbesc de aspectul dizgrațios. Să fie mută ca o lebădă”

Cristian Tudor Popescu o critică pe Simona Halep, după victoria de la Washington. „Nu mai vorbesc de aspectul dizgrațios. Să fie mută ca o lebădă”

Cristian Tudor Popescu este dezamăgit de Simona Halep. Nu atât jocul din meciul cu Cristina Bucșa, din primul tur de la Washington l-a deranjat pe gazetar, ci sunetele pe care le scoate jucătoarea din România în timpul partidelor. Sportiva din Constanța a renunțat la cel mai vechi om din staff și a preferat un specialist de la academia antrenorului Patrick Mouratoglou.

Ce l-a deranjat pe Cristian Tudor Popescu la Simona Halep

Simona Halep nu a avut deloc un start liniștit la turneul de la Washington. Primul meci, în care a înfruntat-o pe Cristina Bucșa, a fost cu emoții, mai ales în setul doi când jucătoarea din România s-a enervat și a dat de pământ cu racheta. Jurnaliștii sunt convinși că o așteptă o amendă, cu puțin mai mică decât cecul pe care și l-a asigurat pentru calificarea în „optimil”e competiției.

Cristian Tudor Popescu a criticat-o destul des pe Simona Halep, când a nu a avut o prestație solidă. Acum are o altă problemă: sunetele pe care le scoate jucătoarea noastră în timpul partidelor.

„Nu sunt icnete scurte, sincrone cu zvâcnetul mișcării, ci «aghhhaaaa…» -uri prelungite, adesea ajungând să se suprapună cu lovirea mingii de către adversară, ceea ce i-ar putea afecta acesteia concentrarea în mod incorect.

Dar nu numai concentrarea adversarei. După părerea mea, aceste strigăte intense și lungi induc celei care le scoate o falsă impresie de forță și eficiență în lovitură (nu dai mai tare, dacă strigi mai tare, și, cu atât mai puțin, mai precis), care se întoarce împotriva ei, psihic vorbind, îndată ce primește înapoi mingi pe care le credea «dărâmătoare».

Pe scurt, „vocalizele” nu o ajută pe Simona, dimpotrivă”, a scris Cristian Tudor Popescu în gsp.ro.

Gazetarul a sfătuit-o pe jucătoarea de pe locul 16 WTA să fie mai tăcută pe teren.

„Nu mai vorbesc de aspectul dizgrațios, mai ales prin comparație cu o jucătoare elegantă și silențioasă cum e Cristina Bucșa.

Până atunci, aș considera un semn bun din toate punctele de vedere o Simona mută ca o lebădă pe teren. Fie și pentru că acela căruia îi mulțumește închinându-se când câștigă o aude mai bine dacă tace,” a mai scris gazetarul.

Simona Halep a renunțat la cel mai vechi om din staff

Simona Halep a decis să renunțe la colaborarea cu preparatorul fizic Teo Cercel. Este a treia oară când drumurile celor doi se despart. În locul lui o să vină un preparator de la academia antrenorului francez Patrick Mouratoglou.