Veste importantă pentru șoferii din România. Ce se întâmplă dacă ai rovinieta expirată

Veste importantă pentru șoferii din România. Ce se întâmplă dacă ai rovinieta expirată
Vești noi pentru șoferi: ce se întâmplă după ce îți expiră rovinieta?

Toți șoferii din România trebuie să știe asta! Ce se întâmplă dacă ți-a expirat rovinieta? Noua lege intră în vigoare chiar la finalul lunii aprilie. Ministerul Transporturilor aduce detalii pentru toți conducătorii auto. Noul anunț vine cu un mare ajutor pentru aceștia. „Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu’‘, a declarat purtătorul de cuvânt CNAIR.

Noi vești pentru șoferi: ce se întâmplă după ce îți expiră rovinieta?

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat că la finele lunii curente românii pot fi notificați pentru expirarea rovinietei. Aceasta este o nouă lege pentru mulți dintre conducătorii auto care uită de acest detaliu și se trezesc cu o mustrare din partea autorităților.

„Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, potrivit Digi 24.

Majoritatea șoferilor s-au arătat încântați de noua veste, spunând că uită să fie atenți în special la data de expirare. Toți trebuie să știe că notificarea va fi transmisă doar celor care au rovinietă egală sau mai mare de 30 de zile, începând cu data de 27 aprilie.

De asemenea, autoritățile mai anunță că în fiecare an sunt sute de mii de șoferi care primesc amenzi cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei pentru neplata rovinietei. Scuza multora este faptul că au uitat data de expirare.

Autoritățile trag un semnal de alarmă

Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avertizează toți șoferii. Mulți oameni au fost anunțați că au fost identificate atacuri de tip phishing.

Concret, cei care au cont pe site-ul www.erovinietă.ro sunt informați că urmează să li se expire parola contului și le este solicitată confirmarea sa. Autoritățile susțin că niciodată compania nu a trimit un astfel de e-mail.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România, care au cont creat pe portalul www.erovinieta.ro, că au fost identificate atacuri de tip phishing prin care aceștia sunt informați că urmează să le expire parola aferentă contului și le este solicitată confirmarea păstrării acesteia.

Menționăm că, niciodată, compania nu a trimis și nu va trimite emailuri prin care solicită utilizatorilor actualizarea datelor contului. În cazul în care considerați că ați fost ținta unui astfel de atac, vă recomandăm schimbarea parolei din secțiunea Profil a contului creat” , avertizează reprezentanții CNAIR