Ai cont pe erovinieta.ro? Ce pericol te pândește, de fapt. Autoritățile trag un semnal de alarmă

Ai cont pe erovinieta.ro? Ce pericol te pândește, de fapt. Autoritățile trag un semnal de alarmă

Ce se întâmplă cu cei care au cont pe erovinieta.ro? Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vine cu o avertizare pentru șoferi.  Au fost identificate câteva erori. Ce pericol te pândește dacă ai asta?

Pericolul care te pândește dacă ai cont pe erovinieta.ro: avertisment CNAIR

Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avertizează șoferii! Conducătorii auto sunt anunțați că au fost identificate atacuri de tip phishing. Mai exact, cei care au cont pe site-ul menționat sunt informați inițial că urmează să le expire parola aferentă contului și le este solicitată confirmarea păstrării acesteia.

Mesajul CNAIR arată astfel: „Atenție, atacuri de tip phishing pe www.erovinieta.ro!” Autoritățile spun că niciodată compania nu a trimis și nu va trimite e-mailuri prin care va solicita utilizatorilor actualizarea datelor contului.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România, care au cont creat pe portalul www.erovinieta.ro, că au fost identificate atacuri de tip phishing prin care aceștia sunt informați că urmează să le expire parola aferentă contului și le este solicitată confirmarea păstrării acesteia.

Menționăm că, niciodată, compania nu a trimis și nu va trimite emailuri prin care solicită utilizatorilor actualizarea datelor contului. În cazul în care considerați că ați fost ținta unui astfel de atac, vă recomandăm schimbarea parolei din secțiunea Profil a contului creat” , avertizează reprezentanții CNAIR

Contestarea amenzilor pentru rovinietă în 2022

Contestarea amenzilor pentru rovinietă în anul 2022 se poate face numai în instanța de judecată. Cel amendat trebuie să aducă dovezi clare prin care să conteste procesul-verbal de aplicare a sancțiunii.

Procedura nu s-a schimbat față de perioada anterioară. Lipsa rovinietei se contestă cu camerele omologate și sistemele informatice ale Companiei Naționale de Drumuri și Infrastructură Rutieră, din punct de vedere tehnic.

Procesul-verbal de contestare a contravenției se comunică șoferului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancțiunii contravenției. Rovinieta se poate achita și prin SMS, dar doar pentru o perioadă scurtă, fiind disponibilă plata doar pentru utilizatorii români, arată infocons.ro.

  • Exemplu: Dacă vehiculul dvs. are numărul de înmatriculare B12ABC și este autoturism, și doriți să achitați o rovinietă pașii sunt următorii:

-veți trimite la 7500 un SMS cu textul `B12ABC`
-veți primi un SMS cu textul `Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7zile, pt. B12ABC tarif X EUR. Cost total X,Y EUR+TVA. Trimite DA pt. confirmare.`
-veți trimite la 7500 un SMS cu textul `DA`
-veți primi un SMS cu textul `A fost emisă rovinieta …. Categoria A, pentru vehiculul B12ABC, valabil până la ….. ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinietă: www.cnadnr.ro`