13 feb. 2024 | 13:49

Copilul din imagine este astăzi unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi români. A trecut pe lângă moarte, ce destin!

Diverse
Copilul din imagine este astăzi unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi români. A trecut pe lângă moarte, ce destin!
„În 1986 muzica așa-zis ușoară a fost pentru mine ultimul tren”

Pentru generațiile anilor 80 este unul din cei mai importanți exponenți ai acelei generații, iar pentru români, în general, copilul din imagine este unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi români și un exemplu. Citește mai departe și află despre cine este vorba.

Știi cine este copilul din imagine?

Născut în urmă cu 69 d eani în capitala Olteniei, Craiova, copilul din imagine nu avea de unde să știe ce-i rezervă destinul, mai ales că la vârsta adolescenței alegea drumul ingineriei eletrcotehnice.

Vezi și: EXCLUSIV Miracolul trăit de Gabriel Cotabiță: ”Dumnezeu m-a ajutat”

Cu toate astea, la 12 ani părinții aveau să-i descopere pasiunea și-l înscriu la Școala Populară de Artă din Craiova, unde va termina cursurile la vârsta de 14 ani. Ulterior, la 20 de ani, când deja era student la Institutul de Electrotehnică, avea să debuteze în muzica rock împreună cu un grup de gen, Redivivus, trupă cu care va participa și la Festivalul Artei Studențești de la galați din 1976. Datorită prestațiilor sale, tânărul va primi i premiul pentru cel mai bun solist vocal de rock, aceasta fiind și rampa sa de lansare.

În anul 1983 apare pe piața muzicală românescă o nouă trupă rock, Holograf, care rămâne fără solist, iar cel despre care vorbim astăzi avea să preia această ștafetă, dar ca urmare a unor probleme cu viza, va renunța la trupă, neputând participa la turneele din afara granițelor țării.

Copilul din imagine este astăzi unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi români. A trecut pe lângă moarte, ce destin!

După o perioadă de revenire la prima sa trupă, Redivivus, avea să urce pe scena Festivalului de la Mamaia, cu o compoziție a unui reputat compozitor al acelor ani, Ione Tudor, cea ce-i va aduce și un rol într-o producție cinematografică semnată de Gheorghe Vitanidis din 1988, „În fiecare zi mi-e dor de tine”. Tot în 1988 va primi un nou premiu, dar și marele trofu de la Mamaia cu piesa „Dă-mi o șansă”.

Gabriel Cotabiță: „În 1986 muzica așa-zis ușoară a fost pentru mine ultimul tren”

Gabriel Cotabiță, căci despre el este vorba, la 31 de ani, avea să treacă printr-un moment de cumpănă în cariera sa, recunoscuând la un moment dat că În 1986 muzica așa-zis ușoară a fost pentru mine ultimul tren pentru a putea cânta pe scenă renunțând la activitatea din restaurante”, ceea ce s-a demonstrat a fi cea mai bună decizie din cariera sa de muzician.

Copilul din imagine este astăzi unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi români. A trecut pe lângă moarte, ce destin!

După 1988, când primea marele trofeu la Mamaia, cariera sa avea să cunoască o ascensiune importantă, iar anii care au urmat i-au adus nu mai puțin de 12 premi naționale și internaționale, care aveau să-i recunoască talentul și calitățile vocale. DIn 1980 și până în 2022, Gabriel Cotabiță avea să scoată 15 albume, majoritatea dintre ele cu succes la public.

Vezi și: Drama neștiută care îl leagă pe Gabriel Cotabiță de soția lui Nelu Vlad de la Azur. Cătălin Măruță a fost uluit

Deși un artist complet și complex, în viața privată a fost mult mai retras, știindu-se puține lucruri despre viața sa. De altfel, într-un interviu din 2012, artistul recunoștea „La început, nu ştiam să iubesc femeile. De fapt nu puteam să le comunic că le iubesc. Eram aşa de timid, încât nu aveam cuvinte, nu ştiam să le pun laolaltă!

„Primei fete de care m-am îndrăgostit, eram în clasa întâi, i-am spus că am iubit-o când am reîntâlnit-o după 30 de ani!

Probabil a crezut că am vrut să-i stric echilibrul existenţei normale şi poate monotone cu care se resemnase şi să o fac să se gândească pentru câteva momente „Ce-ar fi fost dacă… “ Poate nu am început cum trebuia. Să fiţi convinşi că nu am nici un interes să mint. Chiar vreau să profit de ocazie şi să-mi explic şi mie de ce iubesc iremediabil femeile.

Nu vreau să cred că eu le-am iubit întotdeauna pe acelea care nu mă meritau sau nu m-au înţeles, pentru că nu e aşa. Mai curând eu am fost cel care nu a întors iubirea.”, declara artistul într-un interviu din 2012.

Cu toată timiditatea sa, Gabriel Cotabiță este astăzi fericitul tată a trei fete în urma relației sale cu Ioana Nagy. Cei doi aveau săs e căsătorească în 1996, mariajul lor durând 19 ani.

„La două-trei luni după ce ne-am cunoscut ne-am și logodit, apoi am tras de ea vreo trei ani s-o conving să facem și pasul următor și, după aceea, ne-am căsătorit. De când ne-am cunoscut ți până ne-am despărțit au trecut 19 ani”, a dezvăluit Cotabiță.

Vezi aici: Cine este femeia cu care Gabriel Cotabiță are 3 copii

Gabriel Cotabiță a trecut pe lângă moarte

Deși românii îi știu cariera muzicală, despre viața privată, așa cum spuneam, sunt puține lucruri știute despre îndrăgitul artist. Un prim moment dramatic, s-a întâmplat în copilăria sa de la Craiova, când Gabriel Cotabiță a trecut pe lângă moarte pentru prima dată:

“În copilărie, când eram la ştrand, am intrat în apă şi era să mă înec. Mama m-a salvat. Mi-a ţinut capul deasupra apei, cu o forţă şi o disperare incredibile şi cineva ne-a scos pe amândoi. Este una dintre amintirile acelea, care-mi revin în minte la fiecare câteva zile, foarte adânc săpate în mintea mea. ”, a declarat Gabriel Cotabiţă pentru revista “Formula AS”.

Un alt doilea moment, de asemenea extrem de dramatic, avea să vină în 2011, pe când artistul avea 56 de ani. Conform celor relatate de acesta, este momentul în care a suferit un infarct despre care medicii îi spuenau că i-ar fi putut fi fatal.

Vezi și: Ce s-a întâmplat cu Gabriel Cotabiță după ce a suferit un AVC

Dar, Gabriel Cotabiță a trecut pe lângă moarte cu adevărat în 2015, când avea să treacă printr-un atac cerebral, dar și un miracol, așa cum aveau să-l numească medicii, după ce artistul a stat o perioadă în comă.  După divorțul de Ioana Nagy, în 2016 Gabriel Cotabță avea să-și refacă viața alături de Alina, care i-a fost alături și prin momentele grele din 2015.

Copilul din imagine este astăzi unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi români. A trecut pe lângă moarte, ce destin!

Asstăzi, la 69 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 1 noiembrie, Gabriel Cotabiță a revenit pe scenă, are o căsnicie liniștită cu noua sa parteneră, și este un model pentru mulți, iar dramele prin care a trecut nu au făcut altceva decât să-l întărească.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Cea mai mare minciună din istorie. Ziua în care oamenii au crezut că extratereștrii au invadat Pământul
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Este obligatoriu până pe 11 MAI. Decizia care trebuie să se aplice în TOATĂ ROMÂNIA
Capital.ro
O nouă perioadă ar urma să fie considerată vechime în muncă. Legea ar avantaja foarte mulți români
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
BANI pentru cei care STAU la BLOC. ANUNȚ pentru PROPRIETARI
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro