Concediei masive în Guvernul Orban: cine va rămâne fără un loc de muncă din ministere

Concediei masive în Guvernul Orban: cine va rămâne fără un loc de muncă din ministere

Din momentul în care Ludovic Orban a preluat conducerea Guvernului, a făcut mai multe promisiuni legate de concedieri masive. Se pare că, în sfârșit, se ține de cuvânt.

Dacă interacționezi cu instituțiile de stat din România, nu va dura foarte mult până îți vei da seama că există foarte mulți oameni a căror prezență acolo este foarte inutilă. Multe posturi au fost inventate în urma unui ordin politic, doar pentru a oferi un post ”călduț” la stat unor afiliați PSD, de cele mai multe ori. Din păcate pentru ei, posturile vor fi desființate, începând cu oamenii inutili care activează în structura ministerelor.

În ședința de marți a Guvernului Orban, s-a decis în unanimitatea reorganizarea a două ministere printr-o reducere masivă de personal. Aproximativ 200 de oameni vor fi dați afară, iar posturile lor, desființate.

concedieri masive orban

Ludovic Orban și echipa sa de miniștri a decis ca numărul angajaților la Ministrul Transporturilor să scadă de la 721 de persoane până la 584 de persoane. Situația se repetă și la ministerul Muncii, cu mențiunea că vor scădea de la 424 până la 346. În mod previzibil, acesta este primul pas dintr-o reorganizare masivă a ministerelor din România, urmând analizarea la sânge a activităților personalului și din celelalte ministere.

Guvernul a decis ca numărul de direcții din cadrul Ministerului Transportului să fie redus de la 21 la 14. Direcțiile generale vor fi reduse de la 6 la 3. Numărul secretarilor de stat, unii dintre cei mai bine plătiți angajați, a fost redus de la 9 la 6. Până și directorii generali sunt mai puțini. În final, 137 de posturi de la Transporturi nu mai există, conform șefului Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Ministerul Muncii a suferit și el o transformare majoră a organigramei. Numărul de angajați a fost redus cu 21%, de la 424 la 346 de persoane. În practică, vorbim de o reducere a cheltuielilor de 9 milioane de lei, dacă vrei să-ți faci o opinie despre salariile practicate la acel nivel de funcționari.