Combinațiile de alimente pe care să nu le mai mănânci vreodată. Îngrașă mult, spun nutriționiștii

Combinațiile de alimente pe care să nu le mai mănânci vreodată. Îngrașă mult, spun nutriționiștii
Combinatiile de alimente pe care sa nu le mai mananci vreodata. Ingrasa mult, spun nutritionistii

Pentru a avea un tonus bun și o siluetă de invidiat, este important să găsim un echilibru între rutina noastră cea de zi cu zi, stilul de viață, alimentația și mișcarea. Nutriționoștii avertizează asupra unor combinații păcătoase de alimente, care îngrașă foarte mult. Ce mâncăruri nu trebuie consumate împreună.

Friptură și carbohidrați

Cu siguranță te gândești că, la o friptură suculentă de porc, precum o ceafă sau o pulpă, cel mai bine ar merge o porție de cartofi prăjiți. Ei bine, oricât de delicioasă ar fi această farfurie, combinația este destul de periculoasă, dacă ții la silueta ta.

Important este să găsești un echilibru între alimentele slabe și cele bogate în calorii. De exemplu, dacă insiști să mănânci o ceafă de porc, cârnați, mici sau alte preparate grase, specialitșii îți recomandă să consumi o salată asortată sau murături, pe post de garnitură.

Pe de altă parte, cartofii prăjiți pot fi savurați cu roșii sau castraveți, legume ce conțin multă apă și vitamine, o salată de varză sau puțină brânză rasă. Persoanele care vor să aibă o siluetă perfectă trebuie să facă anumite compromisuri.

Făinoasele cu zahăr

Cui nu-i plac prăjiturile și torturile? Cu toate acestea, oricât de delicioase ar fi aceste produse de cofetărie, specialiștii în nutriție atrag atenția asupra faptului că este foarte păcătoasă combinația dintre amidonul din făinoase și orez cu zahărul sau mierea.

De aceea, este cel mai bine să eviți aceste alăturări de ingrediente și gusturi, oricât de delicioase ți s-ar părea, deoarece dereglează acțiunea pancreasului, împiedicând ca glucidele și zaharurile să fie digerate corespunzător.

Pâinea cu gem/dulceață

Dacă vrei să eviți să ai o siluetă rotundă, atunci nutriționiștii te sfătuiesc să nu mănânci prea multe tartine cu gem sau dulceață. Motivul este destul de simplu, cele două alimente îngreunează digestia celuilalt.

Cafea cu cereale

Probabil nu te așteptai la asta, dar cerealele și cafeaua nu sunt indicate pentru micul dejun. Cerealele conțin multe fibre și, în special, fier, iar cafeaua este cunoscută pentru faptul că încetinește absorția fierului în organism.

Citește și Alimentele care nu te îngrașă deloc, indiferent cât mănânci. Le consumi și tu?

Fructe cu masa de prânz sau cină

Deși fructele sunt cel mai sănătos desert, ele nu trebuie consumate în timpul mesei de prânz sau cină. Cel mai indicat este să le mănânci pe post de gustări, între mese.

Nu uita că fructele conțin zaharuri naturale ce alcătuiesc fructoza. Chiar dacă sunt mai slabe caloric, nu trebuie făcut exces de anumite fructe precum banane, struguri, piersici etc.