Colegiul Medicilor intervine în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Ce vor păți medicii care l-au tratat

Colegiul Medicilor intervine în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Ce vor păți medicii care l-au tratat
Colegiul Medicilor intervine în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul morții artistului Petrică Mîțu Stoian, înmormântat ieri. Iată ce a spus vicepreședintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean.

Colegiul Medicilor intervine în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Gheorghe Borcean, vicepreședintele Colegiului Medicilor, a spus ce anume o să se întâmpla în continuare, odată cu această autosesizare:

„Marți, în ședința Colegiului Județean Caraș-Severin s-a produs procedural autosesizarea în baza unui articol din statut și pentru că în spațiul public au apărut afirmații și acuzații pentru presupuse neconformități medicale care ar fi dus la decesul lui Petrică Mîțu Stoian.

Am întocmit corespondență către Spitalul Județean Caraș-Severin ca să ne pună la dispoziție documentele medicale pe numele lui Petrică Mîțu Stoian. La fel, am scris la Clinica Nera ca să ne nominalizeze medicul sau medicii care au tratat pentru că nu am avut o informație exactă. Să ne spună exact numele lui și să ne dea diplomele și acreditivele și actele în baza cărora lucrează la acea instituției. Am cerut clinicii să ne înainteze documentele care autorizează și acreditează practica în acea instituție.

Am făcut o corespondență către laboratorul județean de medicină legală ca să ne pună la dispoziție rezultatele macroscopice, microscopie și toxicologice ale autopsiei cadavrului lui Petrică Mîțu Stoian. (…)

După ce vom avea dosarul medical al defunctului vom constata că acolo sunt niște înscrisuri medicale. Toate acelea vor trebui să ajungă la unul dintre colegii noștri expert în această specialitate (n.r. oxigenoterapia hiperbară) care să ne spună ce înseamnă lucrurile acelea.

Indiferent care ar fi fost terapia, unul dintre colegii noștri trebuie să dea bibliografie, un fel de lecție pentru cei care vor judeca despre ce s-a întâmplat acolo pentru ca noi să fim în cunoștință de cauză.”

„Oricâți medici și-au pus semnătura pe acele documente medicale, aceea toți vor fi întrebați despre ce s-a întâmplat acolo”, a explicat Gheorghe Borcean.

Vicepreședintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a mai spus că această investigație ar trebui să fie finalizată în două luni, a mai precizat vicepreședintele.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, acuzații la adresa clinicii în care s-a tratat fratele ei

Artistul Petrică Mâțu Stoian a fost înmormântat ieri, în aplauzele a mii de oameni care au cerut să se facă dreptate în cazul artistului. Sora artistului a făcut acuzații grave la adresa clinicii în care s-a tratat artistul.

”Când m-am dus și l-am vazut (n.red. la spital) el mi-a zâmbit și s-a bucurat ca am venit în ajutorul lui. Mi-a zis: Soră-mea, uite si tu cum am ajuns. Zic: taci că te faci bine. Tu ești puternic.

Si atunci el a zis ca nu mai poate. Nu mai credea că se face bine. S-a dus și noi am ramas, doar noi două din familie. Eu am imaginea aceea de la spital, sper ca pot sa o pierd, pentru mine rămane cel mai iubit om. Dacă nu se ducea la clinică ar mai fi trăit mult si bine. Să iasă la iveală ce s-a întamplat și sa nu mai moară nimeni”, a spus Maria Tarchila, ieri, în emisiunea La Măruță.