Codul secret pe care Regina Elisabeta îl folosea pentru a pleca de la anumite evenimente. Ce scoatea din geantă, cei apropiaţi se puneau imediat în mişcare

Codul secret pe care Regina Elisabeta îl folosea pentru a pleca de la anumite evenimente. Ce scoatea din geantă, cei apropiaţi se puneau imediat în mişcare
Codul secret pe care Regina Elisabeta il folosea pentru a pleca de la anumite evenimente. Ce scoatea din geanta, cei apropiati se puneau imediat in miscare

Noi detalii uluitoare ies la iveală despre viața Reginei Elisabeta a II-a, la doar câteva săptămâni de la trecerea ei în neființă. Secretul regretatei suverane a fost descoperit. Ce semn le făcea apropiaților, atunci când dorea să părăsească un eveniment la care era prezentă. Nimeni nu și-ar fi dat seama.

Gesturile pe care Regina Elisabeta le făcea pentru ca însoțitorii ei să o ajute să plece de la un eveniment

Regina Elisabeta a II-a a fost unul dintre cei mai străluciți monarhi ai lumii. În cei 70 de ani de domnie, suverana și-a îndeplinit obligațiile și responsabilitățile cu onoare și simț de răspundere, fiind prezentă în sute de întâlniri oficiale cu cei mai importanți oameni și cele mai distinse organizații de pe mapamond.

Desigur, regina a fost pusă, adesea, în situații cu adevărat delicate, iar în acele momente era suficient să facă un simplu gest, pentru ca gărzile sale să știe că este momentul de a pleca. Tot ce făcea Regina Elisabeta era să scoată rujul din poșetă, acesta fiind codul secret pentru a părăsi evenimentul în cauză.

Majordomul regal Ian Scott Hunter a povestit, recent, într-un interviu acordat unei publicații britanice, felul în care Regina Elisabeta le dădea apropiaților săi semnalul că vrea să plece dintr-o locație în care se simțea stânjenită.

„Cred că există un principiu conform căruia femeile nu se machiază în public. Dar, Regina avea geanta într-o parte, își scotea rujul și se ruja fără oglindă. Ăsta era un semnal că era gata să plece. Imediat, doamnele care o însoțeau începeau să pregătească lucrurile și Regina se ridica. Totul era pregătit pentru plecare”, a mărturisit Ian Scott Hunter.

Motivul oficial al dispariției Reginei Elisabeta, scris în certificatul de deces

De asemenea, dacă discuția devenea inconfortabilă, suverana își rotea verigheta pe deget sau își muta geanta de pe un braț pe altul, semn pentru însoțitorii săi să intervină și să inventeze orice scuză pentru ca Regina Elisabeta să poată părăsi încăperea.

Certificatul de deces al suveranei a fost făcut public de către reprezentanții Casei Regale Britanice. În documentul oficial se arată faptul că regina în vârstă de 96 de ani a murit din cauze naturale, în urma vârstei înaintate.

Regina Elisabeta avea probleme cu mobilitatea și fusese infectată, anterior, cu virusul COVID-19. Mama Regelui Charles a murit în data de 8 septembrie, la Castelul Balmoral din Scoția. Monarhul a fost înmormântat pe 19 septembrie,