Prima fotografie cu mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Suverana se odihneşte alături de soţul ei, Philip

Prima fotografie cu mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Suverana se odihneşte alături de soţul ei, Philip
Regina, inmormantata langa sotul ei Philip

A apărut prima fotografie cu mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Suverana se odihneşte alături de soţul ei Philip. Regina Elisabeta a II-a fost îngropată luni seară la Castelul Windsor, ultima etapă a unei zile de funeralii grandioase, demne de rangul pe care l-a avut.

Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Lângă cine își doarme somnul de veci

Coșciugul cu rămășițele reginei Elisabeta, care a decedat săptămâna trecută la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie, a fost depus lângă cel al soțului ei Philip, care a decedat cu un an în urmă, la Memorialul George al VI-lea din Capela St George din castel, conform unui comunicat transmis de familia regală britanică.

Marea Britanie, liderii lumii și membrii caselor regale de pe întregul mapamond și-au putut lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a, ultima figură impunătoare a epocii sale, în cadrul unor funeralii de stat care au avut fast impresionant.

Familia a participat la înmormântarea Reginei Elisabeta

Astfel, membrii Familiei Regale, în frunte cu Regele Charles al III-lea, au revenit, luni seară, la capela St George de la Windsor, unde s-a oficiat slujba privată de înmormântare a Reginei Elizabeta a II-a.

Detalile înmormântării nu au fost dezvăluite publicului, Palatul Buckingham numind funerariile „un eveniment de familie profund personal”.

Regina, înmormântată lângă soțul ei

„Rămășițele Elisabetei, care a murit săptămâna trecută la 96 de ani, după 70 de ani de domnie, au fost puse împreună cu cele ale soțului ei Philip, care a murit în 2021, la Memorialul George al VI-lea din Capela St George din castel.

Un ultim omagiu public pentru regina Elisabeta a fost adus luni după-amiază în capela gotică St George’s din Castelul Windsor, unde s-a rugat atât de des”, scrie AFP.

Regele Spaniei a trimis o peluză întreagă de flori

După funeraliile grandioase care au avut loc la Westminster Abbey și un drum lung de la abație, sicriul regretatei suverane în vârstă de 96 de ani a ajuns într-un final la castel în aplauzele și lacrimile unei mulțimi uriașe care se adunase încă de dimineață în jurul reședinței regale, unde suverana a locuit cea mai mare parte a timpului după pandemia de coronavirus.

Urmată de regele Charles al III-lea, dar și de ceilalți trei copii ai săi, precum și de prințul moștenitor William și de fratele său Harry, mașina mortuară și-a croit drum pe aleile impecabile ale castelului, printre peluze proaspăt cosite, unele dintre ele acoperite cu coroane de flori trimise din partea regelui Spaniei și de președintele francez, Emanuel Macron.

Grenadieri au renunțat la  căciulile de blană

„Purtate de grenadieri care renunțaseră pentru această ocazie la celebrele lor căciuli de blană, rămășițele suveranului au urcat treptele Capelei Sfântul Gheorghe. Apoi a traversat naosul, plin de o audiență atentă, unii înclinându-și capetele în semn de respect, pe cântecele unui cor bărbătesc, înainte de a ajunge la catafalcul drapat în catifea purpurie”, mai titra sursa citată mai sus.