Cod rutier 2020. Cum rămâi fără mașină dacă faci această greșeală. Legea a fost schimbată

Cod rutier 2020. Cum rămâi fără mașină dacă faci această greșeală. Legea a fost schimbată
Soferii pot ramane fara masini daca arunca gunoaie in natura

Legea a fost schimbată, astfel că șoferii care fac această greșeală riscă să rămână chiar și fără mașină. Este vorba despre cei care aruncă gunoaiele în natură. Aceștia nu mai riscă doar amendă, ci pot să rămână inclusiv fără maşină.

Atenție, șoferi. Pentru această sancțiune rămâneți definitiv fără mașină. Ce nu trebuie să faceți sub nicio formă

Șoferii care sunt prinși că aruncă gunoaie în natură riscă să rămână și fără mașină, pe lângă o amendă consistentă, scrie stirileprotv.ro. Legea s-a schimbat, iar de la mijlocul lunii mai comisarii Gărzii de Mediu au dreptul să ia aceste măsuri dure.

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin a simţit deja pe pielea lui efectele noii legi. Acesta a fost urmărit pe străzile din oraş înainte de a arunca nişte saci cu moloz.

Soferul a ramas fara masina si a primit si 15000 de lei amenda
Soferul a ramas fara masina si a primit si 15000 de lei amenda

Un pensionar a rămas fără mașină

Bărbatul pensionar, care intenționa să scape de gunoaile din maşină pe un teren a fost urmărit în trafic de comisarii Gărzii de Mediu. Când a fost oprit a spus că dorea doar să umple o groapă. A rămas uimit însă când autorităţile i-au comunicat că va rămâne fără autoturism.

Am fost urmărit în trafic, m-au fotografiat şi mi se pare foarte foarte grav să-ţi dea şi amendă şi să-ţi confişte şi maşina”, a declarat bărbatul.

Garda de Mediu atrage atenția

Garda de Mediu amenință șoferii care vor mai arunca gunoaie în natură că vor rămâne fără mașini. “Este o măsură nouă, într-adevăr, o măsură complementară de confiscare a autoturismelor.

De aceea atragem atenţia celor pe care o să-i identificăm în trafic că le vom confisca autoturismele – ce se întâmplă cu ele mai departe – sunt rechiziţionate de către noi”, a declarat Cătălin Tutilescu, comisar şef Garda de Mediu Mehedinţi.

Șoferul a primit și 15000 de lei amendă

În cazul pensionarului din Drobeta Turnu Severin, a fost dată o amendă de 15.000 de lei, dar a fost sancţionat şi proprietarul pe terenul căruia urmau să fie aruncate gunoaiele.

Acesta a fost amendat cu 500 de lei şi i s-a pus în vedere să îşi ia toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente pe viitor, întrucât riscă o nouă sancţiune.

Proprietarii sancționați iau măsuri imediate

Se făcuse cam un depozit de gunoi, oamenii aruncau cu căruţele, cu maşinile. Acum punându-mă la zi cu legea care e de vreo două luni în vigoare, am luat toate măsurile să nu mai încălcăm”, a spus Nicolae Giurebea, proprietarul terenului.

Cei sancționați suflă și în iaurt. ”Uitaţi-vă în spatele meu, zona e curăţată perfect, proprietarul terenului a fost sancţionat, măsura coercitivă a avut efect, acesta şi-a îngrădit terenul, l-a nivel şi este lipsit de gunoaie”, a mai spus Cătălin Tutilescu, comisar şef Garda de Mediu Mehedinţi.

Garda de Mediu patrulează zilnic pe străzi

Comisarii Gărzii de Mediu vor patrula în trafic, 24 de ore din 24, cu maşini neinscripţionate, astfel încât cei care vor să arunce gunoaie vor plica în plasă. Sancţiunile aplicate pot fi contestate în instanţă, însă dacă judecătorul le dă dreptate, maşina confiscată va fi scoasă la vânzare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI