Ministerul Mediului a declarat posibile arderi necontrolate de deșeuri, marți seara, în București

Ministerul Mediului a declarat posibile arderi necontrolate de deșeuri, marți seara, în București

În urma poluării aerului cu arderi necontrolate, de Lăsata Secului, Ministerul Mediului a anunțat aseară alte posibile arderi necontrolate de deșeuri. Evenimentul se pare că s-ar fi sesizat în zona de sud a Bucureștiului, urmând ca Garda Națională de Mediu să se deplseze în acea zonă.

UPDATE: După verificarea calității aerului din București a fost indicat din nou un nivel ridicat de poluare cu particule ” în suspensie PM10 și PM2.5 Potrivit specialiștilor acestea se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni provocând probleme de sănătate. Poluarea aerului dăunează grav sănătății, în special asupra plămânilor, dar și problem cardiac. Medicii susțin că printer cele mai afectate grupuri de vârstă sunt copiii sub 15 ani. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii”, potrivit site-ulu iwww.aerlive.ro.

 

Mesajul Ministerului Mediului transmis aseară

Ministerul Mediului a transmis aseară un mesaj de informare către cetățeni: „Posibile arderi necontrolate de deşeuri au loc chiar acum, în zona de sud a Bucureştiului. Echipa de permanenţă a Gărzii Naţionale de Mediu se va deplasa la faţa locului”. A fost menționat de asemenea  și faptul că va fi anunțată Poliția, care va identifica starea locului la acel moment, iar ulterior se vor transmite toate informațiile.

Vă reamintim că în data de 1 martie, Bucureștiul a înregistat valori record de poluare, cu un aer de nerespirat, acest lucru fiind dovedit științific.

Evenimentele petrecute pe 1 martie 2020

La acea dată, cei care au făcut toate cercetările necesare au fost niște organizații neguvernamentale care au anunțat populația prin intermediul rețelelor sociale, urmând ca după aceea să se sesizeze și Ministerul Mediului. Tot aceste ONG au susținut că începând cu anul trecut, din luna decembrie, o data la două săptămâni, în weekenduri, au loc arderi necontrolate de deșeuri, profitându-se de neatenția responsabililor pentru poluarea aerului.

După nefericitul eveniment petrecut pe 1 martie, ministrul Mediului declara că acel nivel de poluare atins nu poate fi provenit doar din arderea deșeurilor, ci există suspiciuni vizavi de niște activități industriale ilegale, care au loc noaptea, fiind degajate în aer cantități ridicate de poluanți

Știre în curs de actualizare…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI