Cod Rutier 2019. Defecțiunea mașinii care poate duce la ridicarea permisului de conducere pe loc

Cod Rutier 2019. Defecțiunea mașinii care poate duce la ridicarea permisului de conducere pe loc
Ce defecțiune poate duce la ridicarea permisului?

Șoferii se pot alege cu mari bătăi de cap din cauza unei defecțiuni la mașină pe care unii nici nu o consideră atât de importantă. Ce te poate face să-ți pierzi carnetul de conducere? Iată ultimele detalii din codul Rutier 2019!

Cod Rutier 2019: Ce defecțiune a mașinii te poate face să rămâi fără permis?

Șoferii pot fi sancționați cu suspendarea sau pierderea permisului pentru numeroase fapte de natură convențională. De asemenea, dacă acumulează puncte de penalizare suficiente din cauza ilegalităților diverse, pot sfârși în aceeași situație.

Art.97. În cazurile prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă, poliţistul rutier dispune şi una dintre următoarele măsuri tehnico-administrative: reţinerea permisului de conducere şi/sau a certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau, după caz, a dovezii înlocuitoare a acestora; retragerea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau înregistrare ori a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare; anularea permisului de conducere. ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, conform chestioanareauto15.ro

Cod Rutier 2019. Defecțiunea care poate duce la ridicarea permisului
Cod Rutier 2019. Defecțiunea care poate duce la ridicarea permisului

Răspunderea contravențională

Pentru încălcarea unor norme la regimul circulaţiei, pe lângă sancţiunea principală sau, după caz, una dintre sancţiunile contravenţionale complementare prevăzute la alin. (2) lit. c), d) şi f), în cazurile prevăzute la art. 108 alin. (1) se aplică şi un număr de 2, 3, 4 sau 6 puncte de penalizare.

În cazul cumulului de 15 puncte de penalizare suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către şeful poliţiei rutiere din judeţul sau municipiul Bucureşti care îl are în evidenţă pe titularul permisului de conducere. În acest context, confiscarea se dispune de către poliţia rutieră prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei, odată cu aplicarea sancţiunii amenzii.