12 sept. 2024 | 20:15

Cod roșu de ploi și vijelii în Europa. Furtuna care ajunge în România în weekendul 14-15 septembrie, meteorologii avertizează

Vremea Meteo
Cod roșu de ploi și vijelii în Europa. Furtuna care ajunge în România în weekendul 14-15 septembrie, meteorologii avertizează
Cod rosu de ploi si vijelii in Europa

Europei, aducând ploi torențiale și vânt puternic. Furtuna urmează să ajungă și în România în weekendul 14-15 septembrie, conform avertismentelor ANM, fiind însoțită de o răcire semnificativă și ninsori în zonele montane.

Furtuna Boris face ravagii în Europa Centrală

Furtuna ”Boris” afectează deja vestul și centrul Europei, generând ploi abundente și temperaturi neobișnuit de scăzute pentru luna septembrie.

În țări precum Polonia, Cehia și Germania, au fost emise avertizări cod roșu, cantitățile de precipitații putând depăși 300 de litri pe metru pătrat. În Austria, Slovacia, Slovenia și Serbia, codurile portocalii de vreme severă indică precipitații record și risc crescut de inundații, informează DHMZ.

Meteorologii din Austria se așteaptă la cantități istorice de precipitații, în timp ce Croația se confruntă și ea cu vreme extremă, cu ploi torențiale și vânt puternic. În Munții Alpi, limita ninsorilor a coborât deja la 1.100 de metri altitudine, iar un strat consistent de zăpadă este așteptat la altitudini mai mari.

Cum va afecta România furtuna Boris

În România, furtuna ”Boris” va aduce o răcire bruscă a vremii, însoțită de ploi abundente și intensificări ale vântului, în special în zonele de munte. Meteorologii avertizează că, pe durata weekendului 14-15 septembrie, țara noastră va fi afectată de aerul rece venit din vestul Europei, iar la munte se vor înregistra ninsori și viscol.

Conform ANM, ploile torențiale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat grindină, mai ales în zonele vestice și centrale ale țării. În Carpați, ninsorile își vor face apariția, iar stratul de zăpadă va începe să se așeze la altitudini mari. Pe lângă acestea, vântul va sufla cu putere, având rafale de până la 80 km/h în anumite regiuni.

Citește și Norii s-au dezlănțuit pe litoral! Furtunile și ploile puternice au făcut prăpăd în județul Constanța, zonele afectate!

Încălzire în sudul și estul Europei

În timp ce vestul Europei se confruntă cu ploi și frig, sudul extrem și estul Europei vor înregistra temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius. În aceste regiuni, vremea va rămâne neobișnuit de caldă pentru mijlocul lunii septembrie.

Serviciile meteorologice europene avertizează că această combinație de temperaturi extreme, atât ridicate, cât și scăzute, poate crea condiții instabile pe întreg continentul. Deși estul Europei se va bucura de zile însorite, intensificările vântului din bazinul Mării Mediterane și extremitatea nord-vestică vor aduce disconfort termic.

În concluzie, furtuna ”Boris” va traversa Europa cu putere în zilele următoare, aducând vreme severă și condiții extreme de precipitații. România nu va fi ocolită, pregătindu-se pentru un weekend de ploi abundente, frig și chiar ninsori în zonele montane.

Citește și Iarna vine mai repede decât ne așteptam anul acesta. Când apar primele ninsori în România anul acesta. Avertismentul meteorologilor!

Parteneri
Tragedie în Familia Regală a României. Dumnezeu sa-l odihnească! Un om fermecator, generos si ...
Redactia.ro
Ce spune Pepe despre înlăturarea Andreei Bălan de la „Te cunosc de undeva”: „Și eu am făcut parte din multe proiecte și am dispărut din ele”
Click.ro
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Raluca Bădulescu și-a făcut cont pe OnlyFans. Cum pozează vedeta pe site-ul pentru adulți. Imagini necenzurate / FOTO
Unica.ro
Eclipsa de Lună. Cum vor fi influențate zodiile
EVZ.ro
Decizie importantă a instanței în cazul Danei Marijuana! Ce se întâmplă cu artista
Spynews
Ordinul vine direct de la Comisia Europeană. Noile zone în care va fi interzis fumatul
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Mediaflux
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro