11 sept. 2024 | 10:42

Norii s-au dezlănțuit pe litoral! Furtunile și ploile puternice au făcut prăpăd în județul Constanța, zonele afectate

Vremea Meteo
Norii s-au dezlănțuit pe litoral! Furtunile și ploile puternice au făcut prăpăd în județul Constanța, zonele afectate
Norii s-au dezlănțuit pe litoral! Furtunile și ploile puternice au făcut prăpăd în județul Constanța, zonele afectate

Dacă nu cu mult  timp în urmă am asistat la devastarea plajnelor din Vama Veche, ca urmare a unui ciclon puteric, astăzi meteorologii spun că norii s-au dezlănțuit pe litoral. În cursul acestei dimineți furtunile și ploile puternice au făcut prăpăd în județul Constanța, specialiștii precizând care sunt zonele afectate.

Astăzi, norii s-au dezlănțuit pe litoral!

Nici bine nu și-au revenit locuitorii județului Constanța după ciclonul de acum câteva zile, că în cursul acestei dimineți meteorologii au anunțat că norii s-au dezlănțuit pe litoral! Încă de la primele ore au apărut nori negri pe cerul județului, iar specialiștii vorbesc despre ploi abundente și vijelii, în intervalul orar 10:00 – 23:00.

Norii s-au dezlănțuit pe litoral! Furtunile și ploile puternice au făcut prăpăd în județul Constanța, zonele afectate

(foto: Meteoplus / Facebook)

De altfel, ANM a emis cel puțin două avertizări, una de „ploi în general moderate cantitativ”, iar a doua, un cod galben ce vizează fenomene de instabilitate atmosferică și averse însemnate cantitativ:

„În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.”, anunță ANM astăzi.

Furtunile și ploile puternice au făcut prăpăd în județul Constanța

Din păcate, săptămânile trecute am asistat la unul din cele mai violente fenomene meteo pe litoral. Un ciclon extrem de violent a lovit plajele de pe litoralul românesc, lăsând în urma sa distrugeri și pagube materiale imense.

Cea mai afectată plajă, după cum arătau și imaginile apărute pe rețelele de socializare, a fost cea din Vama Veche, unde totul arăta dezolant. Acum se pare că toamna își intră în drepturi, iar noile fenomene vin să ateste asta.

Din păcate, pentru ziua de astăzi meteorologii trag semnale de alarmă, anunțând că furtunile și ploile puternice au făcut prăpăd în județul Constanța, din nou.

Specialiștii precizează care sunt zonele afectate

Vremea din aceste zile pare să dea peste cap intențiile celor din Vama Veche de a repara plajele distruse de ciclonul de acum câteva zile.

Conform hărții meteo publicate astăzi de meteoplus, toată zona Dobrogei este afectată de noile fenmene meteo extreme, astfel că litoralul pare a fi cel mai afectat de furtunile și vijeliile puternice anunțate.

Norii s-au dezlănțuit pe litoral! Furtunile și ploile puternice au făcut prăpăd în județul Constanța, zonele afectate

(foto: Meteoplus / Facebook)

Inclusiv în București, la ora 10:30 a început să plouă, iar din precizările făcute de specialiști, se pare că așa va fi pe tot parcursul zilei de astăzi, cu cantități de apă d epână la 10…20 l/mp:

„ Pe parcursul zilei de miercuri (11 septembrie) temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea aria ploilor se va restrânge către estul și nord-estul teritoriului.

Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…20 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.”, mai precziează ANM.

Vremea din aceste zile pare a fi una dominată de ploi substanțiale, și chiar de furtuni în anumite zone, ANM anunțând că vin ploile și frigul.

Parteneri
Tragedie în Familia Regală a României. Dumnezeu sa-l odihnească! Un om fermecator, generos si ...
Redactia.ro
Ce spune Pepe despre înlăturarea Andreei Bălan de la „Te cunosc de undeva”: „Și eu am făcut parte din multe proiecte și am dispărut din ele”
Click.ro
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Raluca Bădulescu și-a făcut cont pe OnlyFans. Cum pozează vedeta pe site-ul pentru adulți. Imagini necenzurate / FOTO
Unica.ro
Noua producție ce a devenit rapid populară pe Netflix. Filmul, bazat pe un roman de succes
EVZ.ro
Decizie importantă a instanței în cazul Danei Marijuana! Ce se întâmplă cu artista
Spynews
Ordinul vine direct de la Comisia Europeană. Noile zone în care va fi interzis fumatul
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Mediaflux
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro