Cod roșu de ninsori viscolite în România. Ce regiune va fi cel mai grav afectată de urgie

Cod roșu de ninsori viscolite în România. Ce regiune va fi cel mai grav afectată de urgie

În această dimineață ANM a emis un avertisment de Cod Roșu în zona Moldovei. În zonele avertizate vor fi fenomene extreme și temperaturi scăzute.

Cod roșu de ninsori viscolite în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare nowcasting tip cod roşu de viscol, valabilă în zone din Suceava şi Neamţ. Potrivit meteorologilor de la ANM, până la ora 11:00, în zonele montane din judeţele Suceva şi Neamţ, la peste 1.800 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 140-150 km/h, iar ca fenomen asociat, se va semnala ninsoare puternic viscolită. ANM mai informează că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore. În această dimineață ANM a emis un avertisment de Cod Roșu în zona Moldovei. În zonele avertizate vor fi fenomene extreme și temperaturi scăzute.

Ce regiune va fi cel mai grav afectată de urgie

ANM a precizat că atenționarea este valabilă, astăzi de la ora 7:30 până la ora 11:00, în zona județului Suceava în zona de munte de peste cota 1800 m și în județul Neamţ în zona de munte de peste cota 1800 m. Aici se vor semnala intensificări puternice ale vântului cu viteze de 140…150 km/h și vor apărea fenomene asociate de ninsoare puternic viscolită.

Prognoza meteo luni, 24 februarie 2020. Cum va fi vremea azi

În intervalul duminică, ora 22:00 – luni, ora 18.00 se anunță cod portocaliu de vânt puternic, potrivit ANM. Vântul va avea intensificări susținute în prima parte a zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, cu peste 90- 100 km/h. Luni de la ora 2.00 până la ora 18.00 este în vigoare o avertizare cod roşu de vânt puternic cu rafale de peste 140 – 180 km/h la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. „În Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero”, anunţă ANM.

Prognoza meteo București, luni 24 februarie 2020

Până la ora 18:00, vremea se anunță deosebit de caldă pentru această dată, dar cu cer temporar noros noaptea și variabil ziua.Vântul se va intensifica treptat, cu rafale de 50-60 km/h în a doua parte a nopții de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni. Luni dimineață se vor înregistra 4-6 grade, iar temperatura maximă va fi de 14-15 grade. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informațiile meteorologice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI