Soluții pentru încălzirea locuinței. Centrala termică pe GPL – avantaje și pericole

Soluții pentru încălzirea locuinței. Centrala termică pe GPL - avantaje și pericole

Dacă aveți un bussines în domeniul hotelier, pensiune sau chiar un hotel și vreți să va montați o instalație de încalzire, specialiștii recomandă noile sisteme de încălzire pe bază de GPL, mai exact centrale termice ce folosesc ca sursă de alimentare GPL și nu gazul clasic.

Soluții pentru încălzirea locuinței

Conform specialiștilor din piață, centrala termică pe bază de GPL poate deveni o soluție viabilă, mai ales dacă locuința voastră sau, în cazul încare dețineți o pensiune sau un minihotel care are spații extinse, în zone care nu sunt racordate la rețeaua de gaz. Dar, ca și în cazul celorlalte centrale de încălzire, nici în cazul centralelor pe GPLeste nevoie de o documentare adecvată, complementată de sfaturile uni specialist în domeniu. Specialiștii, în astfel de cazuri, recomandă achiziționarea unei centrale puternice, ce poate atinge o putere termică maximă de până la 80 kW,  recomandată suprafețelor care au până la 640 mp, precum hoteluri sau pensiuni.

Centrala termică pe GPL – avantaje și pericole

În momentul instalării este clar că aveți nevoie de o firmă specializată și omologată pentru astfel de centrale, conform cerințelor ANRE, astfel excluzând din ecuație posibilele erori sau scurgeri. Avantajul la astfel de centrale ar fi costurile mai mici la alimentarea cu combustibil a buteliei de GPL. Dar, atenție la greșelile de montare a instalațiilor pentru că există riscul de a pune in pericol tot ce este in jurul lui. O grșeală de montaj, cum ar fi  montarea de robineti intre cazan si supapa de siguranta sau vasul de expansiune, ar putea fi dezastruoasă dacă nu este făcută cum trebuie.

Soluții pentru încălzirea locuinței. Centrala termică pe GPL - avantaje și pericole
Soluții pentru încălzirea locuinței. Centrala termică pe GPL – avantaje și pericole

Orice dispozitiv trebuie să ofere protecție la îngheț și să nu degaje zgomot deranjant la funcționare. De asemenea, foarte importanți sunt senzorii de detecție pentru gaz. Mai poți totodată să reglezi temperaturile dorite printr-o funcție termostat și să controlezi presiunea cu ajutorul manometrului. Fii foarte atent la faptul că orice gaz inflamabil trebuie stocat în siguranță, iar umplerea buteliilor cu GPL se face la stațiile specializate. Apoi ai grijă la cât de multă atenție acorzi conectării la centrală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI