Cod galben în 24 de județe din România. Vremea o ia razna până miercuri seară

Cod galben în 24 de județe din România. Vremea o ia razna până miercuri seară
Avertizare de God Galben. ANM anunță ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

Avertizare de God Galben. ANM a emis ieri și astăzi mai multe avertizări de Cod Galben pentru mai multe județe din țară. Prognoza nu este una optimistă, având în vedere fenomenele severe anunțate. ANM anunță vânt puternic și precipitații sub formă de ninsoare în cel puțin 24 de județe pentru următoarele ore.

Avertizare de God Galben. ANM anunță ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

ANM a emis o avertizare de God Galben valabilă de ieri și prelungită și în această dimineață până mâine, 8 decembrie, în mai multe județe din țară. Va fi o perioadă de instabilitate termincă, spune ANM, ce vizează ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Această avertizare de God Galben vizează cel puțin 24 de județe din țară, dar cele mai vizate sunt după cum urmează:

  •  Județul Ialomiţa;
  • Județul Argeş: Pitești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Leordeni, Slobozia, Bradu, Mărăcineni, Suseni, Căteasca, Rătești, Recea, Rociu, Negrași, Mozăceni, Izvoru, Oarja, Ștefan cel Mare, Teiu;
    Județul Călăraşi;
  • Județul Dâmboviţa: Găești, Titu, Potlogi, Corbii Mari, Răzvad, Dragodana, Răcari, Petrești, Văcărești, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Comișani, Odobești, Tărtășești, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Nucet, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Șelaru, Ulmi, Produlești, Costeștii din Vale, Crângurile, Raciu, Morteni, Lucieni, Perșinari, Valea Mare, Gura Foii, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu;

În aceste zone ANM spune că va apare fenomenul de ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m

Cod Galben în Transilvania și Moldova

O avertizare de God Galben a fost emisă pentru sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte. Aici, conform prognozei, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

Prognoza anunțată ieri mai aduce o avertizare de God Galben valabilă în intervalul 6 – 8 decembrie, și vizează noi precipitații sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15-20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30-40 l/mp. În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile.

Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova. Începând din a doua parte a zilei de marți (07 decembrie) vântul se va intensifica  în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45-5 km/h. Din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.”, anunță ANM.

În București astăzi plouă

Prognoza meteo pentru astăzi în Capitală anunță precipitații sub formă de ploaie, încă de la primele ore ale dimineții. Pe parcursul zilei temperatura va fi scăzută, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul serii de marți și în noaptea de marți spre miercuri. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative de la o zi la alta, astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minima va fi de 4-6 grade. În dimineață zilei de marți vor mai fi condiții de ceață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI