Meteo ANM. Urgia vine peste România începând de duminică. Ninsoarea își intră în drepturi

Meteo ANM. Urgia vine peste România începând de duminică. Ninsoarea își intră în drepturi
Alerta meteo de cod galben de ninsori

E iarnă în toată regula în România. Temperaturile au început să scadă considerabil, iar primii fulgi de nea au căzut în Capitală sâmbătă, 4 decembrie. Se anunță cod galben de ninsori și viscol în anumite regiuni ale țării. Ce vreme ne așteaptă de Sfântul Nicolae. Cei mici îl vor aștepta pe Moș Nicolae lipiți de calorifere, pentru a se încălzi.

Alertă meteo în zonele montane din România

România îmbracă straie de sărbătoare, iar valorile termice au scăzut suficient cât să ne facă să simțim cu adevărat că este iarnă. Anotimpul geros a pus stăpânire pe zonele de munte, acolo unde zăpada se ridică la înălțimi impresionante, spre bucuria celor mici și a pasionaților de sporturi de iarnă.

Specialiștii de la ANM au emis o alertă meteo în regiunea Carpaților Meridionali, acolo unde este cod galben de ninsori, viscol și vânt. Avertizarea ține de duminică, 5 decembrie, de la ora 20.00, până luni, 6 decembrie, la ora 8 dimineața.

Potrivit experților în meteorologie, la altitudini de peste 1700 de metri va ninge ca în povești și se va depune un strat gros de zăpadă. Vântul va sufla puternic, prinzând viteze ce vor depăși la rafală 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Meteorologii anunță că vom avea parte de ploi sporadice în regiunile de vest, sud-vest, centru și nord ale României. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vremea se răcește, ne așteaptă lapoviță și ninsoare în România

Apoi, în zonele din Transilvania și în centrul și nordul Moldovei, meteorologii anunță că se va depune polei, pe alocuri. În zilele de 6 și 7 decembrie, vremea se va răci pe tot teritoriul țării noastre. Există șanse de lapoviță și ninsoare.

În săptămâna 6 – 12 decembrie, valorile termice medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, dar există posibilitatea să plouă mai mult în zonele de munte.

În intervalul 13 – 19 decembrie, săptămâna dinainte de Crăciun vine cu temperaturi mai scăzute, tipice pentru această perioadă a lunii decembrie. Ne putem aștepta la ninsori și lapoviță, o cantitate de precipitații potrivită pentru intervalul în care ne aflăm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI