06 dec. 2021 | 19:48

Iarna polară lovește România: ce îți lipsește din mașină ca să treci cu bine sezonul

Ghidul cumpărătorului
Iarna polară lovește România: ce îți lipsește din mașină ca să treci cu bine sezonul

Iarna polară lovește România din nou, iar pentru acest lucru, trebuie să fii pregătit atât în casă cât și în ceea ce privește mașina ta. Află ce lucruri trebuie să le ai mereu în autoturismul tău pentru a nu fi luat prin surprindere și a întâmpina situații neplăcute.

Sezonul de iarnă reprezintă anotimpul pe care șoferii nu îl agreează. Pe lângă inspecția tehnică, echiparea acesteia cu anvelope de iarnă și reînnoirea asigurării, șoferii trebuie să aibă mașina echipată și cu diverse obiecte care îi vor ajuta pe timpul sezonului rece. Află ce nu trebuie să îți lipsească din mașină, mai ales dacă te-ai decis să îți petreci sărbătorile la munte.

Cablurile de pornire trebuie să fie nelipsite din mașină, indiferent de anotimp, dar cu precădere în sezonul rece. Din cauza temperaturilor scăzute, bateria mașinii se poate descărca, astfel că aceste cabluri pot fi de mare folos atunci când vei dori să primești curent de la o altă mașină în caz că șoferul căruia i-ai cerut ajutorul, nu are așa ceva.

Tot din autoturismul tău nu trebuie să lipsească racleta și peria. Aceste două ustensile te pot ajuta să dezgheți mai ușor geamurile mașinii. Pe lângă peria care te ajută să dai jos mai repede zăpada de pe mașină, poți cumpăra extra și un spray antiîngheț pe care îl poți folosi în cazul în care încuietoarea mașinii a înghețat.

Iarna polară lovește România astfel că trebuie să fii pregătit pentru orice situație

Lopata este excelentă în cazul în care rămâi blocat în zăpadă. Astfel, cu ajutorul ei poți elibera mașina de nămeți și crea o cale de acces către șosea. Tot în cazul în care mașina rămâne blocată în zăpadă, un sac cu nisip sau pietriș poate fi foarte util, mai ales dacă zăpada acoperă un strat de gheață.

Condițiile  de drum severe necesită să ai în permanență o roată de rezervă de iarnă, astfel că în cazul unei pene, să poți schimba rapid cauciucul, fără a căuta cu disperare o vulcanizare.  Trusa de scule poate fi utilă și nu necesită prea multe astfel de scule. Ele te vor ajuta să remediezi problemele minore pe care le poți întâmpina din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Hainele groase, de asemenea, pot fi de mare ajutor la fel cum este și o pătură groasă. Astfel, dacă rămâi înzăpezit și trebuie să părăsești mașina pentru a căuta ajutor, aceste articole vestimentare te vor feri de vremea nefavorabilă. Cablurile de tractare își pot dovedi utilitatea atunci când rămâi înzăpezit și ceri ajutorul unui alt șofer de a te ajuta să ieși de acolo.