Cod galben de vijelii până duminică în România. Județele afectate de furtuni

Cod galben de vijelii până duminică în România. Județele afectate de furtuni
Alerta de vijelii in Romania

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vijelii pentru mai multe județe din România. Alerta meteo este valabilă până duminică, 26 iunie. Sunt anunțate vijelii puternice, rafale de peste 55-75 km/h, descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină. Care sunt zonele vizate de Codul galben ANM.

Alertă meteo ANM în România. Zonele vizate de vijelii

Vești proaste de la ANM pentru români. Va ploua în mai multe zone ale țării. A fost emis deja un Cod galben de furtuni valabil în nouă județe din țară până duminică dimineața. Meteorologii români au emis, sâmbătă, o alertă de Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru vestul și sud-vestul țării. Până duminică, ora 3.00, sunt anunțate intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină în nouă județe. În Banat, sudul Crişanei și în Oltenia, vântul va bate cu peste 55-75 km/h.

Cod galben de furtuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de vânt puternic şi averse în nouă județe din țară. Atenționarea ANM este valabilă până mâine dimineață. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj şi Olt.

În aceste zone, instabilitatea atmosferică se va accentua şi vor fi perioade cu intensificări ale vântului şi vijelii (viteze la rafală de peste 55-75 km/h), descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp, spun experții. Avertizarea meteo ANM este în vigoare de sâmbătă, de la ora 15.00, până duminică, la ora 3.00.

Nouă județe din vestul și sud-vestul țării sunt sub Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o alertă valabilă din această după amiază, în intervalul 25 iunie (ora 15:00) – 26 iunie (ora 03:00). În aceste zone sunt așteptate vijelii, ploi torențiale care vor depăși 20-30 l/mp.

Când revine canicula

De duminică, 26 iunie, vremea începe să se mai încălzească. Dar minimele ajung din nou la 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, potrivit prognozei meteo ANM de weekend. Astfel, sfârșitul de săptămână aduce temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții, când se vor semnala averse în sud-vestul României.

Sunt anunțate descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei. Valorile termice maxime se vor încadra, în general, între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 20 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din Transilvania.