22 iun. 2022 | 14:40

Alertă ANM. Cod galben de vijelii în România. Unde se abate iar urgia peste noi

Vremea Meteo
Alertă ANM. Cod galben de vijelii în România. Unde se abate iar urgia peste noi
Cod galben de vijelii în România până diseară

Alertă ANM. În ultimele zile, la nivel național, au avut loc fenomene meteo extreme. Inclusiv Bucureștiul a fost sub avertizare de Cod Roșu. La nivelul capitalei au existat cantități mari de apă, în urma precipitațiilor, dar și grindină. Astăzi ANM a emis o nouă avertizare de Cod galben de vijelii în România. Avertizarea este valabilă în intervalul 10:00 – 21:00.

Cod galben de vijelii în România până diseară

Se pare că nici luna iunie nu scapă de capriciile vremii extreme și a fenomenelor de instabilitate. În această dimineață ANM a emis un Cod galben, de data asta de intensificări ale vântului. Conform avertizării, Moldova, Transilvania precum și în Carpații de Curbură și local în Carpații Meridionali vor apare intensificările.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și local în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h. Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în restul Transilvaniei și a zonei montane, cu rafale în general de 45…55 km/h.”, se arată în avertizarea ANM de azi.

Alertă ANM. Prognoză specială pentru București

Pentru București, ANM anunță că vremea va fi frumoasă, dar și călduroasă în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 30-32 de grade.

Unde se abate iar urgia peste noi care aduce valul de aer tropical

În afară de avertizarea pentru ziua de 22 iunie, ANM anunță un val de aer tropical ce se va abate asupra României în următoarele zile. Conform informării directorului ANM, vor fi valori termince mai mari de 35 de grade Celsius.

„Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an. Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius.

Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre.

Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a spus Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

Chiar dacă ne vom afla pe litoralul românesc, valul de căldură escesivă ar putea crea mari probleme de sănătate. Așa că recomandarea este să evitați să stați în soare în aceste condiții.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro