27 sept. 2022 | 20:51

Cod galben de ploi torențiale până miercuri seară. Care sunt județele vizate

Vremea Meteo
Cod galben de ploi torențiale până miercuri seară. Care sunt județele vizate
Alerta ANM. Cod galben de ploi torențiale.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru perioada aceasta. Experții au indicat un Cod galben de ploi torențiale până miercuri seară. Unii români trebuie să se aștepte la o modificare importantă de vreme în anumite județe. Care sunt zonele afectate de noile fenomene specifice noului sezon? Ce spun specialiștii despre toamna lui 2022?

Meteo ANM: Cod galben de ploi torențiale

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru ziua următoare. Experții au indicat un Cod galben de ploi torențiale. Avertizările sunt valabile în perioada cuprinsă între 27 septembrie, ora 11:00 – 28 septembrie, ora 06:00.

Unii români vor avea parte în acest timp de fenomene precum: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zonele afectate sunt: Banat, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei.

De asemenea, la munte se anunță aceleași averse pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În anumite intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Avertizare ANM

,,Interval de valabilitate: 27 septembrie, ora 11:00 – 28 septembrie, ora 06:00. Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei și la munte vor fi averse, pe alocuri însoțite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, precum și prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, arată avertizarea specialiștilor din cadrul Administrației Naționale de Metetrologie.

Ce spun specialiștii?

Județele afectate de noile fenomene specifice sezonului de toamnă sunt: Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timiș, Hunedoara, Sibiu, Caraș Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman.

Directorul ANM a susținut că toamna și-a intrat în drepturi încă de la începutul lunii septembrie. De asemenea, specialistul a mărturisit și că ,,este prematur să ne expunem asupra iernii, cert este că avem informații până la jumătatea toamnei.”

,,În același timp, vorbim de precipitații și este bine că ploile vor continua după seceta pedologică de lungă durată din anul agricol anterior și mai ales faptul că pe parcursul următoarelor două săptămâni cantitățile de precipitații așteptate pot reface în stratul de sol conținutul de apă”, a explicat Elena Mateescu.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro