CNN: ‘De ce mor, totuși, persoanele vaccinate anti-covid’. Ce au scris jurnaliștii americani

CNN: ‘De ce mor, totuși, persoanele vaccinate anti-covid’. Ce au scris jurnaliștii americani
CNN: ‘De ce mor, totuși, persoanele vaccinate anti-covid’. Ce au scris jurnaliștii americani

Fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell, a murit luni din cauza unor complicații ale Covid-19. Familia sa anunțase că a fost complet vaccinat. Avea 84 de ani și avea mielom multiplu, un cancer de sânge.

CNN: ‘De ce mor, totuși, persoanele vaccinate anti-covid’

CNN notează că oficialii din domeniul sănătății își fac acum griji că activiștii anti-vaccin vor porni de la moartea lui Powell pentru a susține că vaccinurile anti-covid nu funcționează, pe ideea că ”dacă tot mori, după ce te-ai vaccinat de Covid-19, care mai este rostul vaccinului?”

Pentru a afla răspunsul la această întrebare, CNN a discutat cu dr. Leana Wen, medic de urgență și profesor de politici și management al sănătății la Școala de sănătate publică a Institutului Milken, de la Universitatea George Washington. Ea este autoarea și autoarea unei noi cărți, „Linii de viață: călătoria unui doctor în lupta pentru sănătatea publică”.

Astfel, la întrebarea ”Când vedem oameni vaccinați murind din cauza Covid-19, cum explicați că vaccinurile merită făcute?”, ea a explicat:

„Trebuie să începem cu știința și cu ceea ce arată cercetarea. Vaccinurile Covid-19 sunt extraordinar de eficiente în prevenirea bolilor și în special a bolilor severe. Cele mai recente date de la Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că acestea reduc probabilitatea de testați pozitivi de Covid-19 de șase ori și probabilitatea de deces de 11 ori.

Asta înseamnă că, dacă sunteți vaccinat, aveți șase ori mai puține șanse de a lua Covid-19 decât cineva care nu este vaccinat. Și sunteți de 11 ori mai puțin  predispusi la deces de Covid-19 comparativ cu o persoană nevaccinată. E cu adevărat excelent.

Cu toate acestea, vaccinurile Covid-19 nu vă protejează 100%. Niciun vaccin nu o face, cum practic niciun tratament medical nu este 100% eficient. Asta nu înseamnă că vaccinul nu funcționează sau că nu ar trebui să îl faceți.

”Persoanele imunocompromise ar trebui să ia măsuri de precauție suplimentare”

La întrebarea adresată de CNN specialistului: ”Sunt unele persoane mai susceptibile de a avea rezultate severe de la Covid-19, în ciuda vaccinării?”, Dr. Wen a declarat:

”Da, și pe baza celor învățate, generalul Powell a intrat în această categorie. Știm că persoanele care sunt mai în vârstă și care suferă de afecțiuni medicale de bază sunt mai susceptibile de a suferi boli severe și de a muri după infecții descoperite. Cei cu risc special sunt persoanele imunocompromise.

Faptul că avea mielom multiplu, l-a pus pe generalul Powell în această categorie, iar pe lângă vârsta sa mai înaintată, a crescut și nivelul de risc.

Rețineți că acesta este unul dintre motivele pentru care sunt recomandate dozele booster. În august, oficialii federali din domeniul sănătății au recomandat ca persoane imunocompromise moderate sau severe, care aveau vaccinurile Pfizer sau Moderna făcute, să primească a treia doză de vaccin.

Ei au avertizat că, chiar și cu doza suplimentară, persoanele imunocompromise ar trebui să ia măsuri de precauție suplimentare. Asta pentru că aceasta este o categorie de persoane care sunt deosebit de predispuse la rezultate severe de boală”, a declarat spcialistul, potrivit CNN.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI