Cât de des se pot reinfecta cu covid persoanele nevaccinate, de fapt. Descoperirea cercetătorilor

Cât de des se pot reinfecta cu covid persoanele nevaccinate, de fapt. Descoperirea cercetătorilor
Persoanele nevaccinate, puse în pericol. Ce au descoperit cercetătorii

Mai multe date publicate de experți au dezvăluit cât de des pot să se infecteze cu virusul Covid-19 persoanele care nu s-au imunizat cu vaccinul. Cercetătorii au tras un semnal de alarmă pentru toată lumea, explicând ce se poate întâmpla.

Descoperirea făcută de cercetători. Ce au dezvăluit despre reinfectarea persoanelor nevaccinate

Specialiștii din Marea Britanie au realizat un studiu prin care este sugerat faptul că persoanele care nu sunt vaccinate riscă să se infecteze cu virusul destul de des. În medie, oamenii care nu s-au imunizat pot să rămână neprotejați în fața bolii o dată la 16 luni, potrivit The Guardian.

De asemenea, cercetătorii au arătat că reinfectările ar putea să aducă probleme în momentul în care vine vorba despre sistemul de sănătate.

„Dacă ai o prevalenţă mare şi o expunere frecventă la virus, aşa cum se întâmplă în şcoli, vei vedea din ce în ce mai mulţi oameni care se reinfectează, în ciuda vaccinării adulţilor.”, a explicat Stephen Griffin, profesor asociat de virologie la Universitatea din Leeds.

Când începe să scadă imunitatea naturală pe care o au persoanele împotriva Covid-19

Imunitatea naturală începe să scadă în timp, astfel că persoanele au fost împărțite în grupe de vârstă pentru un studiu danez, demonstrându-se că oamenii care nu au trecut de 65 de ani au avut, timp de 6 luni, o protecție de 80%, iar cei trecuți de vârsta de 65 de ani au avut 47% protecție.

„În cadrul angajaţilor din domeniul sănătăţii pe care i-am studiat, există mulţi oameni care au avut un nivel decent de anticorpi după ce au fost infectaţi anterior, unii chiar vaccinaţi, dar care s-au infectat din nou.”, a transmis Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra.

 „Ar trebui să ne așteptăm la reinfectare”

Varianta Delta a făcut ravagii, iar riscul de infectare a fost unul ridicat încă de când aceasta a început să devină predominantă, anume din mai 2021. Cercetătorii se tem că mai mulți oameni se vor reinfecta în momentul în care imunitatea scade și numărul de cazuri este unul ridicat.

„Dacă nu avem niciun control al infectărilor, nimeni nu poartă mască şi nu respectă distanţarea şi nu vaccinăm, ar trebui să ne aşteptăm la reinfectare după o perioadă de trei luni până la cinci ani. (…)

Dacă nu te-ai vaccinat, ar trebui să faci acest lucru şi, dacă ai fost infectat, ar trebui să te vaccinezi oricum, deoarece acest lucru va prelungi durata protecţiei.”, a mărturisit profesorul Jeffrey Townsend de la Universitatea Yale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI