Descoperirea care ar putea salva oamenii de coronavirus. Ce antidot s-ar fi găsit în Brazilia

Descoperirea care ar putea salva oamenii de coronavirus. Ce antidot s-ar fi găsit în Brazilia
Descoperirea care ar putea salva oamenii de coronavirus. Ce antidot s-ar fi gasit in Brazilia

Vin vești excelente din Brazilia, o țară extrem de afectată de pandemia de coronavirus. Oamenii de știință au făcut o mare descoperire care ar putea salva omenirea de virusul mortal. Un antidot miraculos a fost găsit în laboratoarele medicale. Ce conține „poțiunea magică”, cercetătorii aveau la îndemână această variantă tot timpul, dar nu și-au dat seama până acum.

Descoperirea care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus

O descoperire făcută de oamenii de știință din Brazilia ar putea pune capăt crizei sanitare provocată de coronavirus. Aceștia au anunțat că au antidotul care ar putea ucide virusul SARS-CoV-2, fără a dăuna oamenilor.

Pandemia de coronavirus a produs, până la momentul actual, peste 4.560.000 de morți la nivel mondial și continuă să facă victime, din moment ce valul patru deja face ravagii în mai multe colțuri ale lumii. Până acum, pandemia nu a putut fi eradicată, deși au trecut 20 de luni de la apariție. Însă, totul este pe cale să se schimbe, odată cu descoperirea unui posibil antidot.

Ce antidot au găsit oamenii de știință din Brazilia

După mai multe încercări eșuate în laborator, cu scopul de a găsi o poțiune magică împotriva coronavirusului, cercetătorii brazilieni cred că au găsit colacul de salvare al omenirii. Oamenii de știință au descoperit că veninul de viperă al speciei locale ar putea ucide virusul SARS-CoV-2, fără a dăuna oamenilor.

Concret, specialiștii au observat că o moleculă din veninul șarpelui jararacussu a inhibat reproducerea coronavirusului în celulele maimuțelor, un posibil prim pas spre obținerea unui medicament care să combată pandemia de COVID.

”Am putut demonstra că această componentă a veninului de șarpe a fost capabilă să inhibe o proteină foarte importantă a virusului”, a declarat Rafael Guido, profesor la Universitatea din Sao Paolo, Brazilia, și autorul studiului.

Nu distruge alte celule

Molecula observată de cercetătorii din Brazilia este o peptidă sau un lanț de aminoacizi care se poate lega la o enzimă a coronaviruslui, numită PLPro, care este vitală pentru reproducerea virusului, fără a distruge alte celule.

”Suntem prudenți cu privire la oamenii care vor pleca la vânătoare de jararacussu în Brazilia, crezând că vor salva lumea. Dar nu veninul în sine va vindeca coronavirusul”, a precizat și Giuseppe Puorto, expert care conduce cercetările la Institutul Butantan din Sao Paolo.

Experții brazilieni continuă cercetările în acest caz, pentru a evalua eficiența diferitelor doze ale moleculei împotriva virusului SARS-COV-2. Totodată, dacă acestea vor fi capabile să prevină pătrunderea virusului în celule, se arată într-un comunicat al Universității de Stat din Sao Paolo, implicată în cercetare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI