Clătitele au fost, dintotdeauna, unul dintre deserturile preferate ale românilor. Indiferent că le prepari cu lapte, ou sau unt, aceste delicatese se pot consuma cu gem, dulceață sau ciocolată. În cazul în care preferi alimente sărate, le poți unge cu brânză, spanac sau condimente ușor picante. Cum se prepară clătitele dintr-un singur ingredient.
Atunci când ai poftă de ceva bun și vrei să-ți inviți prietenii la tine acasă, pentru o seară de filme, iată cum poți pregăti aperitivul perfect folosind un singur ingredient. Cum se prepară clătitele după o rețetă simplă și versatilă.
Ai nevoie doar de linte roșie și două pahare de apă. Cum se prepară? Ei bine, pentru început, trebuie să înmoi un pahar de linte roșie în două pahare de apă, preț de două ore. După ce a trecut timpul, amestecă lintea înmuiată într-un blender, până obții un aluat fin și omogen.
Apoi, încinge o tigaie pe care o vei unge cu două picături de ulei. Ia câte un polonic din amestecul de linte și îl torni în tigaia încinsă, astfel încât să formezi un strat neted și subțire. Fiecare clătită se gătește aproximativ trei minute pe fiecare parte.
Citește și Alimentele care îți aduc cea mai multă energie. Ce să combini pentru o vitalitate crescută
La final nu uita să umpli clătitele cu gem de căpșuni, vișine, dulceață de caise sau cu miere și nucă. Dacă preferi clătite sărate, poți folosi ciuperci.
În cazul în care nu ești fanul clătitelor la micul dejun, poți opta pentru un bol cu fulgi de ovăz și ouă. Iată cât de simplă este rețeta:
– 1/3 pahar cu fulgi;
– 1/2 pahar cu lapte;
– 1 ou;
– 1/4 pahar cu fructe mărunțite;
În primul rând trebuie să amesteci toate ingredientele într-un bol mare, pe care le vei pune la cuptorul cu microunde preț de 1 minut, la turație maximă. Amestecă încă o dată și mai pune 1-2 minute la cuptor în funcție de consistența dorită.
Deși această combinație nu este preferată de către toată lumea, fulgii cu ovăz și ou sunt ideali pentru o masă excelentă și foarte sățioasă, care îți oferă energie destulă până la pauza de prânz. Poți pune deasupra unt de arahide sărat pentru un plus de aromă.