Mușuroi de cârtiță cu banane. Delicioasa rețetă cu care o să-i cucerești pe toți. Ce ingrediente nu trebuie să omiți

Mușuroi de cârtiță cu banane. Delicioasa rețetă cu care o să-i cucerești pe toți. Ce ingrediente nu trebuie să omiți
Rețetă pentru mușuroi de cârtăți

Cum să faci celebra prăjitură numită mușuroi de cârtiță? Este delicioasă, racoritoare și cu siguranță o să-i potolești pe pofticioși cu ea. De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare? Nu trebuie să uiți de câțiva pași.

Rețetă pentru mușuroi de cârtiță

Un desert ușor și cu siguranță pe placul multora este ranumitul mușuroi de cârtiță. Se face destul de ușor, iar pentru cei care se grăbesc, nu au încredere în calitățile lor din bucătărie sau pur și simplu nu au timp există varianta deja cumpărată. Poți să iei direct la cutie ingredientele cântărite și tot ce ai nevoie sau poți să o iei pas cu pas, singur.

  • Ingrediente

150 g faina
5 oua
200 g zahar
40 g cacao
40 ml ulei
putina sare

  • Pentru umplutura:

250 ml smantana pentru frisca
500 g mascarpone
150 g zahar pudra
3 banane
100 g fulgi de ciocolata
1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Fă un blat de tort normal, lasă-l la răcit, ulterior scobește tot interiorul și ai grijă să lași forma rotundă intactă pentru a putea încape înauntru crema și fructele. Crema prepară-o din toate ingredientele umede precum smântână pentru frișcă, mascarpone, mixează bine și mai apoi îndulcește cu zahăr pudră și fulgi de ciocolată pentru o altă textură și 1 esență de vanilie.

Lasă crema să se odihnească preț de câteva minute (maximum 10) și în timpul ăsta să se mai întărească, ulterior pregătește temeinic bananele. Curăță și taie câteva banane în două, dar pe lung, iar mai apoi așează-le în mijlocul pandișpanului de cacao preparat anterior.

Pune peste fructe crema obținută din smântănă și mascarpone și pentru un aspect mai frumos mărunțește interiorul scos din blatul simplu. Așează-l cu grijă, fără să îl îndeși în compoziție, mai apoi asigură-te că ai acoperit toată suporfața și că nu se vede niciun pic de cremă. Se lasă la răcit preț de cel puțin 30 de minute și apoi se taie normal.

Trebuie să ai grijă să fie totul închegat cum trebuie înainte de a-l oferi invitaților tăi. Poți să înlocuiești bananele cu alte fructe, dar să ai grijă să meargă cu textura și gusturile pe care le ai la dispoziție în rețetă. E recomandat să o servești alături de un pahar de limonadă sau tot ceva foarte răcoritor.

  • Nutriție pe porție/bucată

Calorii: 374kcal
Glucide: 3
Proteine: 6g
Grasimi: 23g
Grasimi saturate: 12g
Colesterol: 98mg
Sodiu: 45mg
Potasiu: 158mg
Fibre: 2g
Zahar: 25g
Vitamina A: 680IU
Vitamina C: 2mg
Calciu: 66mg
Fier: 1.2mg

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI