Dacă și ție îți plac clătitele, cu siguranță te-ai întrebat ce fel de trucuri ai putea să aplici când le gătești în așa fel încât să fie aromate și pufoase. Ei bine, dacă nu ai auzit până acum despre clătitele cu drojdie, este timpul să le încerci. Drojdia se adaugă, practic, în compoziție în loc de praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Face, însă, toată diferența. Vezi mai jos o rețetă simplă de clătite cu drojdie.
Clătitele cu drojdie sunt destul de populare. Dacă nu ai auzit niciodată de ele, trebuie să le încerci neapărat. Procesul de preparare va fi ceva mai lung. Trebuie să lași drojdia să își facă efectul, timp de circa 45 de minute. De obicei, se recomandă să lași compoziția de clătite preparată cu drojdie la un loc separat, călduț, pentru o oră.
Se spune despre clătitele cu drojdie că sunt mai ușor de digerat. Asta pentru că făina ar avea mai mult timp la dispoziție să fie absorbită în compoziția lichidă, în timp ce acționează drojdia. Glutenul din făină se înmoaie, făcând-o să fie ceva mai ușor de digerat.
Rețeta de clătite de mai jos, prezentată de revista Cocoa & Heart, își are rădăcinile într-o carte de bucate scrisă la sfârșitul secolului al XIX-lea. Dacă ai dubii cu privire la gust, renunță la griji. Clătitele ies foarte pufoase și, totodată, aromate. Le poți servi sau consuma în funcție de propriile tale preferințe.
Ingrediente:
Citește și: Rețetă de clătite sănătoase. Sunt la fel de gustoase, dar nu îngrașă
Mod de preparare: