Clătitele sunt adorate de toată lumea, mai cu seamă de cei mici. Acestea se pot prepara în câteva moduri: americane sau franțuzești. Indiferent de cum alegi să le prepari, poți să o faci corect și sănătos. Rețeta de mai jos este de mare ajutor pentru doamnele și domnișoarele care țin diete și care nu vor să se abată de la caloriile pe care vor să le consume. De ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să le gătești?
Clătitele sunt unele din cele mai apreciate deserturi din lume. Ele se fac rapid, din puține ingrediente și pot fi combinate cu dulceață, gem, brânzeturi, legume sau ciocolată. De asemenea, pot fi servite dimineața pe post de mic dejun sau ca o gustare la prânz.
Cele clasice sunt cele franțuzești, cu unt, ciocolată și frișcă. Acestea se pot transforma în adevărate bombe calorice, motiv pentru care câțiva specialiști au adus în prim-plan o rețetă bună și pentru cei care țin dietă sau pur și simplu vor să aibă un stil alimentar echilibrat.
Clătite vegane: adaugă în compoziție foarte puțină sare și praf de copt, lapte de migdale și prăjește-le în ulei de cocos, care înlocuiește untul în compoziția normală. Uleiul de cocos vine și cu o aromă aparte ce se va remarca ușor, dar le face și mai fragede.
1 cană de făină
1 lingură de zahăr
1 lingură de praf de copt
1 praf de sare
1 cană lapte de migdale (sau de cocos, ovăz etc.)
2 linguri ulei de cocos
Ulei vegetal sau de cocos, pentru prăjit
Sirop de arțar și fructe proaspete, pentru servire
Clătite pentru dieta Keto: nu uita să pui în ele cremă de brânză și ouă. Poți adăuga în compoziție coajă de lămâie sau o linguriță de vanilie pentru un gust spectaculos.
Unii preferă să le facă sărate, iar pentru asta ai nevoie de o compoziție cu cremă de brânză, spanac, parmezan sau brânză cheddar.
Câteva gospodine înlocuiesc făina normală cu făina de migdale sau cea de cocos. Cea din urmă este bogată din fibre și proteine, dar nu uita de faptul că este mai uscată și trebuie să o folosești în cantități mai mici. Un sfat bun este să bați ouăle bine înainte să adaugi și celelalte ingrediente.