Anul acesta, Paștele se vede la TV. Sunt programe speciale la postul de știri Digi 24. Astfel că, la acest post de televiziune, în afară de Slujba de Înviere, vor fi difuzate și emisiuni speciale sau concerte.
Cine va prezenta slujba de Înviere, la Digi 24. Program special de Paște
Pentru cei care vor să vadă Slujba de Înviere la Digi 24, trebuie să știe că aceasta începe la ora 23:00, iar în studio va fi jurnalistul Claudiu Pândaru. De asemenea, pe lângă ediția specială de sâmbătă noapte, la acest post de televiziune vor mai fi difuzate și alte programe de sărbătoare, potrivit paginademedia.ro.
Program Duminică, 19 aprilie, la Digi 24
- De la ora 19:50 – va fi Moment artistic caritabil – și anume, lansarea melodiei „Împreună”, interpretată de Andra, Damian Drăghici, Feli, Florin Ristei, Horia Brenciu, Iuliana Tudor, Sore, Virgil Ianţu, Orchestra Română de Tineret şi echipa HaHaHa Production.
- De la ora 22:00 – „Florilegiul bizantin” al Corului Național de Cameră „Madrigal”.
- „Florilegiul bizantin” ortodox non-canonic este o suită de lucrări de factură religioasă, de o noblețe spirituală aparte. Compozițiile muzicale aparțin lui Ioan Hrisafi, Gavriil Musicescu, Paul Constantinescu, Gheorghe Cucu, Evghenie Humulescu și Ioan D. Chirescu. și sunt structurate de către maestrul Marin Constantin pe muzica autentică de pe Muntele Athos și din mânăstirile românești.
- Antologia ”Florilegiu bizantin” a fost creată în anii ’80, din dorința maestrului Marin Constantin de a prezenta dincolo de hotarele țării muzica religioasă locală și a fost inclusă pentru prima oară în repertoriul Corului Madrigal, în septembrie 1985, cu ocazia turneului la Bologna.
Sfintele Paști
Sfintele Paști reprezintă sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos. Paște este transcrierea cuvântului grec Πάσχα, care la rândul lui este transcrierea ebraicului pesach. Aceste cuvinte însemnă trecere sau traversare. Învierea Domnului Iisus Hristos din morți reprezintă și centrul credinței creștine ortodoxe. Sărbătoarea este precedată de douăsprezece săptămâni de pregătire, împărțite în: duminicile premergătoare postului, Postul mare și Săptămâna Patimilor.