Jurnalistul Cosmin Prelipceanu și alți gazetari ai Digi24 revin, vineri, pe sticlă cu jurnalul de seară. Jurnalul de seară a lipsit două săptămâni.
Cosmin Prelipceanu şi alţi jurnalişti ai Digi24 vor putea fi văzuţi de mâine pe micrul ecran în jurnalul de seară al televiziunii. Jurnalul de seară de la Digi24 a fost oprit timp de două săptămâni în comntextul limitării răspândirii epidemiei de coronavirus.
La fel ca și în alte televiziuni din România, şi stația RCS a hotărât ca oamenii să lucreze în două ture:
O parte dintre angajații stației de știri au intrat în autoizolare și au lucrat de acasă timp de două săptămâni.
Printre alții, mâine vor reveni în studiourile Digi24 nume ca Stealian Muscalu, Marius Pancu, Alexandra Albu sau Roxana Lăzărescu.
Acum, vor merge să lucreaze de-acasă, pentru timp de 14 zile, acei angajaţi ai televiziunii care au fost pe post în ultimele două săptămâni.
Televiziunea Digi24 nu este singura staţie care a apelat la această metodă. De asemenea, aceasta nu este singura măsură de prevenție luată în contextul liitării rîspândirii epidemiei de coronavirus.
De asemenea, jurnalul de seară a marcat o premieră în luna martie. Pentru prima dată de la lansarea postului Digi 24, cel mai urmărit talk-show pe comercial, după media pe toată luna, a fost cel moderat de Cosmin Prelipceanu.
Metoda cu angajaţii împărţiţi în două a fost propusă şi de Ludovic Orban pentru angajaţii din instituţiile publice, numai că cei care vor rămâne acasă timp de 15 zile vor fi lăsaţi în şomaj tehnic, cu 75% din salariu.
„În alte sectoare publice ne-am gândit la un mecanism pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ţine oarecum şi de o evitare a riscului de răspândire a virusului, un mecanism relativ simplu, în care împărţim angajaţii, să spun, în două.
Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%.
Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit„, a spus Ludovic Orban.