Klaus Iohannis, un nou apel către români, în Vinerea Mare. Ce nu trebuie să facem de Paște

Klaus Iohannis, un nou apel către români, în Vinerea Mare. Ce nu trebuie să facem de Paște
Klaus Iohannis, un nou apel către români, în Vinerea Mare. Ce nu trebuie să facem de Paște

Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă, la ora 14, la Palatul Cotroceni, potrivit Administrației Prezidențiale. Cel mai probabil, șeful statului va face un nou apel pentru români, în Vinerea Mare, amintindu-le să rămână în casă în această perioadă a Sărbătorilor Pascale.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a venit cu un nou mesaj pentru Români, în preajma Paștelui! Șeful statului reamintește faptul că  trebuie să rămânem acasă, de Paște, pentru ca epidemia să nu avanseze rapid.

”Ne confruntăm cu o amenințare gobală. Nimeni nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine epidemiei. Niciodată în trecut nu a fost lumea mai solidară. Să privim cu multă speranță și încredere către un viitor destul de apreciat, în care tot ce trăim astăzi va fi doar o pagină de istorie. Numărul deceselor este în creștere, iar România are în față un val epidemiologic căreia trebuie să-i reziste. În spatele statisticilor se află oameni. Autoritățile să nu slăbească niciun moment vigilența. Rămân în vigoare toate restricțiile, nu ne jucăm cu viața oamenilor. România nu se află în situația infectării intracomunitar extinsă. Am făcut cu toții eforturi colosale pentru asta, să nu facem greșeli de Paște. 

Instinctul nostru este să ne arătăm iubirea față de cei dragi, fiind împreună cu ei. Este cel mai rău lucru pe  care l putem face în prezent. Cred că noi avem puterea si știința să-i facem pe părinți să ne simtă alături de sufletul lor. În aceste clipe trebuie să acceptăm că este singura opțiune rațională care ne protejează pe noi, dar și pe cei pe care îi iubim. Oricât de dificil este acum, vom deveni mai puternici după această grea încercare. Respectarea unor restricții dureroase, solidaritatea și munca celor care sprijiniți spitalele sunt tot atâtea confirmări că voi sunteți ce are mai de preț România. Trebuie să rămânem cu toții snătoși și în siguranță. Stați acasă de sărbători, nu mergeți în vizită la părinți sau prieteni. Vă doresc sărbători cu sănătate”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, un nou apel către români, în Vinerea Mare

Președintele a susținut în Joia Mare o declarație de presă, după ședința comună a Parlamentului. Proiectul de hotărâre pentru încuviințarea măsurii adoptate de președinte privind prelungirea stării de urgență prevede că „se încuviințează măsura prelungirii stării de urgență pe teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile, instituită de președintele României prin Decretul nr. 240 din 14 aprilie 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 311 din 14 aprilie 2020”.

Parlamentarii au votat pentru solicitarea președintelui de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României. Horătârea Parlamentului cere Guvernului să prezinte în fiecare săptămână un raport al măsurilor, pentru ca la finalul stării de urgență Curtea de Conturi să verifice cheltuielile făcute în această perioadă.

404 parlamentari au votat pentru, 29 împotrivă și au existat și 5 abțineri

Conform hotărârii Parlamentului, guvernul nu va mai putea lua măsuri de restrângere a drepturilor fundamentale decât prin acte normative cu putere de lege și va fi forțat să prezinte Parlamentului săptămânal un raport cu privire la măsurile adoptate ori pe care intenționează să le ia pentru combaterea pandemiei. Liberalii susțin că prin obligarea guvernului de a lua atitudine numai prin acte normative cu putere de lege este blocată emiterea Ordonanțelor Militare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI