Cine este premierul României în locul lui Ludovic Orban. Decizia de ultim moment

Cine este premierul României în locul lui Ludovic Orban. Decizia de ultim moment
Cu cine va fi înlocuit Ludovic Orban în postul de premier al României

După demisia prim-ministrului României, întrebarea care stă acum pe buzele tuturor românilor este “cine va fi premier în locul lui Ludovic Orban?!”. Iată cine este foarte posibil să îl înlocuiască.

UPDATE // Până la urmă, Klaus Iohannis a decis ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier interimar al României, pentru următoarele 45 de zile. Ciucă era ministrul apărării, un om de bază în mandatul lui Iohannis.

Ludovic Orban şi-a dat demisia. Cine va fi noul premier

Şeful Guvernului şi-a dat demisia, motiv pentru care toată lumea se întreabă acum cine va fi premier în locul lui Ludovic Orban. Se pare că decizia luată de acesta vine după o discuţie pe care a avut-o cu preşedintele, în care Klaus Iohannis i-a reproşat modul în care a gestionat criza sanitară în care se află şi România, dar şi eşecul de la alegerile parlamentare.

“Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.

România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urmă trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta că vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a declarat Ludovic Orban.

Desigur, demisia prim-ministrului înseamnă şi demisia Guvernului, motiv pentru care cabinetul va funcţiona, în următoarele 45 de zile, interimar.

Cine va fi noul premier al României

Desigur, după demisia şefului Guvernului, au apărut şi primele nume ale politicienilor care i-ar putea lua locul lui Ludovic Orban. Se pare că Ilie Bolojan este favoritul. Acesta deţine, momentan, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

În 2008, liberalul a fost ales primar al orașului Oradea cu peste 50 la sută din voturi. Patru ani mai târziu, a fost reales cu peste 66 la sută, iar în 2016, Bolojan a câștigat al treilea mandat cu aproape 71 la sută.

„În Camera Deputaților vor fi atribuite, cel mai probabil, trei mandate pentru PNL. UDMR va avea două mandate, iar USR-PLUS și AUR câte unul. În ceea ce privește votul pentru Senat PNL, UDMR și PSD vor obține câte un mandat, cel de al patrulea urmând să fie atribuit, vom vedea cui, la distribuire”, a spus Bolojan despre rezultatele alegerilor parlamentare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI