Klaus Iohannis, decizie fără precedent. E oficial, Ludovic Orban nu mai este premier

Klaus Iohannis, decizie fără precedent. E oficial, Ludovic Orban nu mai este premier
Ludovic Orban nu va mai fi premier

Discuția dintre președintele Iohannis și premierul Orban, care a avut loc astăzi, la Palatul Cotroceni, nu a fost una plăcută pentru actualul premier și președinte al PNL. Ludovic Orban va anunța în această seară că își dă demisia din funcție, dar rămâne președinte la partid.

UPDATE // Ludovic Orban a anunțat că a demisionat din funcția de premier al României: ‘Plec din funcţia de premier cu conştiinţa datoriei împlinite. Obiectivul pe care îl am e să găsim o majoritate parlamentară fără PSD. Obiectivul perioadei care va urma este de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern’.

Ludovic Orban nu va mai fi premier

La negocierile pentru viitorul guvern, Klaus Iohannis i-a transmis lui Ludovic Orban că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de premier. După ce s-au întâlnit, premierul a plecat la Palatul Victoria, fără a mai trece pe la partid, unde se așteptau colegii săi că va fi convocată o ședință pentru a discuta rezultatul alegerilor de duminică.

Este de așteptat ca Orban să-și anunțe demisia din funcția de premier și că renunță la a mai fi premierul propus de PNL la consultările pentru alcătuirea unui nou Guvern, însă nu se știe dacă își va asuma și rezultatul prost înregistrat de PNL la alegerile parlamentare, mult sub scorul estimat de liberali.

Potrivit Digi24.ro, Ludovic Orban i-ar fi transmis președintelui Iohannis că vrea să demisioneze și din funcția de președinte al PNL, însă acesta l-ar fi rugat să rămână în funcție până la următorul congres.

Liderii PNL sunt nemulțumiți

Câțiva dintre liderii PNL și-au exprimat nemulțumirea legată de modul în care premierul a gestionat atât guvernarea, criza generată de pandemie, dar și campania electorală. O parte dintre liberali și-ar dori o reformă a partidului, o schimbare la vârf, ceea ce s-ar putea realiza la Congresul partidului, în luna aprilie.

Cu toate acestea, nemulțumirile sunt transmise în partid doar neoficial și niciodată deschis în fața lui Ludovic Orban sau a președintelui Klaus Iohannis. Marți, urmează să aibă loc o întâlnire între președintele Iohannis și liderii PNL, unde se vor discuta rezultatul alegerilor și negocierile pentru noul guvern.

Victor Ponta se retrage din viața politică

În noaptea de duminică spre luni, Victor Ponta a postat un mesaj pe pagina sa de socializare, în care sugerează că se retrage din viața politică, cel puțin pentru o perioadă de timp, după ce rezultatele provizorii ale alegerilor parlamentare arătau o înfrângere a partidului său, care nu reușea să treacă pragul de 5% și să ajungă în Parlament.

”Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări! Mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări! Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalți!  NEVER GIVE UP!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI