Azi au căzut capete în PNL! Ludovic Orban a făcut anunțul final, după alegerile locale 2020

Azi au căzut capete în PNL! Ludovic Orban a făcut anunțul final, după alegerile locale 2020
Ludovic Orban si-a luat la revedere de la 5 sefi de filiale locale

Azi, miercuri, 30 septembrie, s-au tăiat capete în PNL. Ludovic Orban a făcut anunțul final. Comitetul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri dimineaţă pentru a analiza rezultatul alegerilor locale 2020. Potrivit unor surse politice, premierul Ludovic Orban a cerut sancţionarea liderilor de filiale care au obţinut un scor de sub 20%, fapt care s-a și întâmplat, cu mici excepții. PNL a obţinut un scor 34% la nivel naţional la alegerile locsle 2020.

PNL a sancționat liderii de filiale unde PNL a obținut un scor mic. Cine sunt cei cinci lideri pedepsiți

PNL a trecut la demiterea acelor lideri de filiale unde partidul a obținut un scor mai mic de 20%. Ludovic Orban, șeful PNL, ar fi cerut asta, fapt care s-a și întâmplat. Nu mai puțini de 5 șefi de filiale PNL din toată țara și-au prezentat demisiile.

Au demisionat:

1. Lucian Heiuş ( Hunedoara)

2. Cristinel Romanescu (Buzău)

3. Nicolae Robu (Timişoara)

4. Ovidiu Albu (Satu Mare)

5. Tinel Gheorghe (Ialomiţa)

Nicolae Robu nu mai este la sefia filialei PNL Timisoara
Nicolae Robu nu mai este la sefia filialei PNL Timisoara

Președintele Bacău și-a cerut scuze pentru rezultatele proaste

În plus, preşedintele PNL Bacău, Ionel Palăr şi-a cerut scuze pentru rezultatul de la aceste locale. Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a făcut cu ou și cu oțet pe liderii din țară care au obținut rezultate slabe la alegerile locale 2020.

Potrivit surselor, premierul și șeful PNL Ludovic Orban a spus că nu e mulţumit de rezultatul scrutinului, chiar dacă PNL a reuşit un scor istoric.

În ce județe a stat PNL cel mai prost

În afara judeţelor Harghita şi Covasna, dominate de UDMR, cele mai slabe rezultate înregistrate de PNL au fost în judeţele: Satu Mare, unde lider este  Adrian Albu, Olt, care îl are ca lider pe Ion Moisescu), Hunedoara (lider: Lucian Heiuş), Buzău (lider: Cristinel Romanescu) şi Tulcea (lider: llie Ştefan).

Plus Bucureşti. ”Să vedem dacă o va sancţiona şi pe Violeta Alexandru, care a scos doar 19% în Capitală, în condiţiile în care PSD a luat 32% şi USR PLUS 26%”, susţin sursele citate. Violeta Alexandru, care este și ministrul Muncii, nu a fost sancționată de șeful partidului Ludovic Orban.

Violeta Alexandru nepedepsită de Ludovic Orban

Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi liderul PNL de pe Bucureşti, este unul dintre oamneii de încredere ai premierului Ludovic Orban. Votul politic plasează în fruntea clasamentului organizaţiilor PNL Bihor, filială condusă de Ilie Bolojan, cel care a lăsat Primăria Oradea pentru şefia CJ Bihor. 56,86% dintre bihorenii care au mers la vot au pus ştampila pe PNL.

A doua organizaţie liberală ca forţă politică a fost cea din Alba Iulia, aceasta reuşind să obţină 51%. Pe locul al treilea se clasează, surprinzător, organizaţia Giurgiu, cu 50%, de care s-a ocupat personal unul dintre liderii echipei de campanie PNL, Dan Motreanu. Performantă a făcut şi filiala PNL din Arad, reuşind un 48%, în timp ce pe locul 5 se află filiala Cluj, cu 46,5% din totalul voturilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI