Medicul Alexandru Rafila, reacție neașteptată după ce a aflat că i-ar putea lua locul lui Ludovic Orban în fruntea Guvernului. Cum a primit vestea

Medicul Alexandru Rafila, reacție neașteptată după ce a aflat că i-ar putea lua locul lui Ludovic Orban în fruntea Guvernului. Cum a primit vestea
Alexandru Rafila, despre noua funcție pe care ar putea să o ocupe Sursă poză: Mediafax

Surpriză neașteptată pentru români după rezultatele parțiale la alegerile parlamentare desfășurate duminică. În acest moment, potrivit exit-poll-ului, PSD conduce detașat clasamentul, astfel că liderul partidului a început să-și facă socotelile cu privire la candidații partidului care ar putea ocupa funcția de premier.

Marcel Ciolacu, propunerea surpriză din partea PSD

Nici nu s-au aflat încă rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, căci Marcel Ciolacu a și anunțat propunerile partidului Social Democrat care ar putea ajunge la Palatul Victoria. Printre candidații care au adunat cele mai multe voturi în topul preferințelor românilor, surpriza cea mai mare este cea referitoare la reprezentantul României la OMS, medicul Alexandru Rafila.

Acesta a intrat în urmă cu puțin timp în partidul PSD, iar acum se află deja pe lista de propuneri pentru funcția de premier. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat ieri seară la Antena3 primele rezultate ale alegerilor, favorabile pentru PSD. Politicianul consideră că opțiunea românilor pentru partidul pe care îl reprezintă este un semn de răzbunare împotriva nedreptăților care s-au făcut împotriva cetățenilor, cât și împotriva gestiunii proaste a pandemiei de COVID-19, care a atins cote alarmante în ultimele luni.

“Faptul că PSD este pe primul loc înseamnă un vot împotriva actualului guvern, care şi-a bătut joc de gestionarea pandemiei. Să ne amintim de închiderea şcolilor, a bisericilor, a pieţelor. Cred că românii au transmis un semnal foarte clar că România trebuie să aibă un Guvern cu specialişti capabil să gestioneze criza sanitară şi, nu în ultimul rând, criza economică în care ne aflăm”, a declarat acesta, potrivit antena3.

La întrebarea dacă are deja stabilit un posibil premier, Marcel Ciolacu a exprimat mai multe opțiuni, printre care aflându-se și medicul Rafila.

“Avem. Sunt patru propuneri. Am să-l hotărăsc împreună cu colegii mei, aşa cum scrie în statut. I-am enumerat pe dl. Sorin Grindeanu, pe dl. Vasile Dâncu, pe dl. Mihai Tudose şi, mai nou, pe dl. Alexandru Rafila”, a spus acesta.

Ce spune Alexandru Rafila despre statutul pe care l-ar putea avea

Medicul Alexandru Rafila s-a arătat plăcut surprins de propunerea care i s-a făcut în cadrul partidului din care face, mai nou, parte. Acesta a declarat că nu a vorbit cu nimeni despre acest lucru, însă este încântat că ar putea fi alesul. Pe de altă parte, medicul preferă să aștepte evoluția numărătorii voturilor, iar pe urmă să se decidă, dacă va fi cazul.

„Nu am discutat cu domnul Ciolacu, m-a luat prin surprindere propunerea lui, dar înţeleg că nu era vorba despre singura propunere, erau mai multe propuneri pentru acest post.

Îmi pare bine că domnul preşedinte Ciolacu s-a gândit şi la mine, dar ca să răspunzi la o astfel de propunere trebuie să te gândeşti foarte serios, pentru că e vorba de responsabilitate în primul rând şi în al doilea rând trebuie să se şi întâmple”, a spus Rafila la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Președintele Societății de Microbiologie a declarat ce ar face el, în primul rând, în funcția de premier. Potrivit acestuia, printre cele mai importante mișcări în Guvern ar fi alegerea unei “echipe de miniștri” care să facă față situației critice actuale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI