Cine sunt miniștrii pe care îi propune USR. Nume-surpriză pe lista lui Dacian Cioloș

Cine sunt miniștrii pe care îi propune USR. Nume-surpriză pe lista lui Dacian Cioloș
Cine sunt ministrii pe care ii propune USR

Azi, Biroul Național al USR a aprobat lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare. Sunt anunțate nume surpriză pe lista lui Dacian Cioloș.

Cine sunt miniștrii pe care îi propune USR și ce nume-surpriză apar pe lista lui Dacian Cioloș

Astfel, Dan Barna, vicepreședintele partidului, ar fi propunerea pentru Externe, iar Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, pentru Interne. Lista de miniștri a fost validată și de Comitetul Politic, iar împreună cu programul de guvernare va fi depusă luni în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloș.

De precizat este că programul de guvernare propus de USR are 54 de pagini și vizează probleme ca depășirea crizei sanitară, dar și depășirea crizei prețurilor la energie.

Lista guvernului propus de USR are 19 nume, inclusiv numele premierului desemnat Dacian Cioloș, dar pe listă apar și nume ce au făcut parte din Guvernul Cîțu, precum Stelian Ion (Ministerul Justiției), Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor) și Ioana Mihăilă (Ministerul Sănătății). Singurul ministru care nu este propus pentru același post este Ciprian Teleman, care este înlocuit la Ministerul Cercetării de către Monica Berescu.

La Finanțe, este propus europarlamentarul Dragoș Pîslaru, iar la Mediu – senatorul Mihai Goțiu, un cunoscut activist de mediu. Iată lista completă:

Prim-ministru – Dacian Cioloş
Ministrul afacerilor externe – Dan Barna
Ministrul apărării naţionale – Nicu Fălcoi
Ministrul afacerilor interne – Alin Stoica
Ministrul justiţiei – Stelian Ion
Ministrul finanţelor – Dragoş Pîslaru
Ministrul transporturilor şi infrastructurii – Cătălin Drulă
Ministrul energiei – Cristina Prună
Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului – Claudiu Năsui
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale – George Căţean
Ministrul mediului, apelor şi pădurilor – Mihai Goţiu
Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene – Cristian Ghinea
Ministrul sănătăţii – Ioana Mihăilă
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei – Ionuţ Moşteanu
Ministrul muncii şi protecţiei sociale – Oana Ţoiu
Ministrul educaţiei – Corina Atanasiu
Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării – Monica Berescu
Ministrul culturii – Iulia Popovici
Ministrul tineretului şi sportului – Tudor Pop
Lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului, care are loc duminică seară, de la ora 18.00.

Dacian Cioloș, apel la PSD și PNL pentru a vota Guvernul USR

Înainte ca USR să realizeze schița cabinetului Cioloș, premierul desemnat a notat pe Facebook că „guvernul monocolor al USR poate fi o soluție pentru ieșirea din criză”.

„Lăsați-ne pe noi să înfruntăm această iarnă și gândiți pragmatic la cea mai bună soluție politică pentru a salva ce se mai poate salva din proiectul politic început anul trecut”, a notat Dacian Cioloș, duminică, pe Facebook.

Acesta a făcut apel și către PSD, ca să voteze acest cabinet în Parlament.

„Indiferent de situație, cred că și pentru PSD tot noi putem fi o soluție pentru a depăși lunile care urmează. Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control și vă vom permite să vă numărați liniștiți procentele. Oricum ar fi, ieșiți în câștig, pentru că sunt convins că nu vreți să vă treziți pe tavă cu o țară demolată”, a mai notat Dacian Cioloș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI