Cine pune tunurile pe vedetele care și-au tăiat stomacul: „Cum adică nu te poți abține de la mâncare?” EXCLUSIV

Cine pune tunurile pe vedetele care și-au tăiat stomacul: „Cum adică nu te poți abține de la mâncare?” EXCLUSIV
Cine pune tunurile pe vedetele care și-au tăiat stomacul

Celebrul bucătar Petrișor Tănase este ferm convins că operațiile de micșorare a stomacului, la care adesea au apelat vedetele gurmande, sunt total inutile. Dar, pentru a nu mai ajunge la 130 de kilograme, așa cum s-a întâmplat, de pildă, cu Raluca Bădulescu, pentru a nu mai cere disperați ajutorul chirurgului, trebuie să respectăm cele trei mari reguli de aur: să punem lacătul pe frigider, să nu mai lenevim într-un fotoliu, în fața televizorului, și să facem sport, și să fim atenți la ce punem în farfurie. Care trebuie, obligatoriu, să fie de dimensiuni mici.

Petrișor Tănase: ”Cum adică nu te poți abține de la mâncare? Păi, ce facem, ne mutăm viața în frigider?”

Celebrul bucătar Petrișor Tănase e total împotriva operațiilor de micșorare a stomacului, pentru a scăpa de obezitate și de obsesia pentru mâncare:

„De ce să pui inel la stomac, când, cu atenție și cu ambiție, poți avea o siluetă de vis? Nu există că mi-e poftă sau că nu mă pot abține de la mâncare, cum mai aud atâția oameni, inclusiv atâtea vedete. Cum adică nu te poți abține? Păi, ce facem, ne mutăm viața în frigider? Îl ținem mai mult deschis? Nu există așa ceva.

Pune lacătul pe frigider, nu-l umple cu mâncare, ca să nu prea ai ce găsi, și fă-ți o ocupație. Și eu mă îngrășasem mult, în urmă cu vreo zece ani, când m-am lăsat de fumat. La ora 2 noaptea beam o cană de lapte. Dar, am avut ambiție și am slăbit, cu atenție și cu răbdare”, ne-a declarat el, pentru Playtech.ro.

„Cina trebuie să se încheie cu un ceai cald, care dizolvă grăsimile. Astfel, nu devenim obezi”

Petrișor Tănase ne mai sfătuiește ca cina să nu o servim mai târziu de ora 18.30:

„Foarte importantă este mâncarea, trebuie să consultați și un nutriționist, nu mâncați ce îngrașă. De pildă, de evitat cartofii și carnea, în același timp, iar ultima masă trebuie să fie la ora 18.30 și să se încheie cu un ceai cald, care să dizolve grăsimile. Astfel, nu devenim obezi”.

„Nu stați tolăniți, în fotoliu, în fața televizorului, nu fiți leneși! Ieșiți la plimbare, în parc!”

Vestitul specialist în gastronomie Petrișor Tănase are un stil de viață sănătos, pe care ni l-a împărtășit. La cei 63 de ani ai săi, continuă să facă sport, fiind însă și foarte atent la alimentație:

”Eu merg și acum la sala sport, alături de cei tineri, trebuie să trăim și noi, pe lângă ei, deși suntem la vârsta a treia. Le recomand tuturor, nu neapărat sala de sport, ci plimbări în aer liber, în parc, indiferent că ești pensionar sau că ești certat cu cântarul.

Mișcarea face bine. Nu stați tolăniți, în fotoliu, în fața televizorului, nu fiți leneși! Lenea ne omoară! Ieșiți la plimbare, în parc! Veți vedea că veți dormi neîntorși, veți fi mai energici și mai cu chef de viață”, ne-a mai declarat Petrișor Tănase, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

„Atenție! Mâncați în farfurii cât mai mici!”

Petrișor Tănase ne mai oferă un alt sfat prețios, bun de luat în seamă mai ales de gurmanzi:

”Nu mai țineți în bucătărie farfurii mari plate sau adânci, ci farfurii cât mai mici. Doar în ele mâncați. Cu cât farfuria e mai micuță, cu atât veți mânca mai puțin și nu vă veți îngrășa. Dacă mâncați în farfurii plate, mari, le veți umple, și nu e bine, veți mânca prea mult”.

Raluca Bădulescu ajunsese la 130 de kilograme, înainte de operație: ”Nu mă pot abține de la pizza sau de la dulciuri!”

Și Raluca Bădulescu a avut mari probleme cu greutatea corporală. Ajunsese la 130 de kilograme, înainte de operația de micșorare a stomacului. Jurata emisiunii ”Bravo, ai stil!” (Kanal D) a recunoscut că pofta de mâncare este cu mult mai mare decât ambiția de a avea o siluetă de invidiat:

„Într-o vreme, reușisem să slăbesc 40 de kilograme și am mai și scris o carte despre asta. Spre marea mea rușine trebuie să recunosc că m-am trădat pe mine însămi. Nu pot să fiu ipocrită și recunosc că m-am îngrășat la loc. Nu sufăr de vreo depresie sau de inimă albastră. De vină sunt meniurile restaurantelor din București. Pur și simplu nu mă pot abține de la pizza sau de la dulciuri”, povestea Raluca Bădulescu, pentru emisiunea „D-Paparazzi” (Kanal D).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI