Cele mai ciudate feluri de mâncare din lume. 5 farfurii din care sigur nu te încumeți să mănânci

Cele mai ciudate feluri de mâncare din lume. 5 farfurii din care sigur nu te încumeți să mănânci
Cele mai ciudate feluri de mancare din lume. 5 farfurii din care sigur nu te incumeti sa mananci

Dacă ai impresia că le-ai văzut pe toate, ar fi bine să te mai gândești. Nu multă lume știe de existența unor feluri de mâncare extrem de ciudate, care îți întorc stomacul pe dos.

Ai avea curaj să mănânci aceste feluri de mâncare?

Deși sunt considerate feluri de mâncare ciudate, în unele țări sunt adevărate rețete tradiționale. Tu ai avea curaj să mănânci stomacul unei oi sau cobai la grătar? Ți-am stârnit curiozitatea? Află în rândurile de mai jos care cele mai ciudate feluri de mâncare din lume.

1. Cobai la grătar

Pe continentul european, cobaiul este animal de companie, pe când în Peru este precum vaca sau porcul. De aceea, cobaiul poate fi gătit sub formă de tocană, iar la ocazii speciale, cum ar fi nunți sau botezuri, delicatesa este servită la grătar.

2. Haggis, o specialitate din care sigur nu te încumeți să mănânci

Haggis este una dintre specialitățile europene care nu-ți fac cu ochiul. Acest fel de mâncare scoțian constă în stomacul unei oi umplute cu plămânii, inima și ficatul acestui animal. Acest fel de mâncare este servit cu piure de cartofi sau legume zdrobite. Haggis este considerat un preparat special și o mândrie națională în Scoția.

Mai mult, la carnea de oaie tocată (plămâni, ficat, inimă) se adaugă ceapă, fulgi de ovăz întregi, grăsime de la rinichi și condimente.

3. Shirako

Shirako este o delicatesă din spermă de pește sau lapte extras din sacii spermatozoizi ai codului mascul. În funcție de nivelul lichidului seminal conținut în sac, culoarea preparatului variază de la translucidă și albicioasă, cu o nuanță roz la opacă și albă ca zăpada.

Acest fel de mâncare este servit atât sub formă crudă, cât și gătită în restaurantele din toată Japonia. Mulți japonezi se dau în vânt după Shirako.

4. Supă de șarpe

Șarpele nu lipsește de pe mesele chinezilor. Carnea este servită în supă, iar sângele, veninul, bila și sperma sunt degustate în pahare mici. Supa de șarpe este una dintre cele mai ciudate feluri de mâncare din lume.

5. Kopi luwak

Kopi luwak este considerată cea mai rară cafea din lume. Este produsă în principal în Indonezia și Filipine, colectată din fecalele luwak, o civetă de palmier. Acest mic animal se hrănește cu boabele coapte de cafea. Pulpa o digeră, dar nu și miezul. Regăsită în excrementele animalului, Kopi luwak este folosită pentru a produce cafea. Prețul per kilogram al băuturii dulci depășește suma de 1.000 de euro!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI