Cine încasează cea mai mică pensie din România. Cum trăiește cu atât de puțini bani, lunar

Cine încasează cea mai mică pensie din România. Cum trăiește cu atât de puțini bani, lunar
Cine încasează cea mai mică pensie din România?

România nu stă bine deloc la distribuirea indemnizațiilor pe măsură proporțional cu anii de muncă și nici la salariile meritate. Cu toate astea, unii se pot plânge mult mai mult decât alții. Care este cea mai mică pensie din România?

Care este cea mai mică pensie din România?

România –  țara cu de toate, plină de extreme, salarii mici, multe nereguli și cu pensii extrem de discrepante. Diferențele uriașe dintre indemnizații nu mai sunt deja de mult timp o necunoscută. Un lucru șocant rămâne totuși diferențele dintre români. Unii pare că se nasc cu o stea în frunte, în timp ce alții trebuie…să se descurce. În jur de 900 de persoane primesc pensii special, statul român oferind aproximativ 2 miliarde de euro pe an pentru acest tip de indemnizații. În categoria precizată anterior intră: judecători, procurori, militari, polițiști, jandarmi, angajați ai Curții de Conturi, parlamentari și primari.

Bărbatul cu cea mai mare pensie din țară este un fost procuror comunist care a încasat pensia brută de 73.890 de lei lunar. Din aceasta se reținea un impozit de 7.189 de lei, la el ajungând 66.000 de ron pe lună. Una dintre cele mai mici este primită de un român care a lucrat ca personal auxiliar al pachetelor și instalațiilor care este nevoit să trăiască doar cu 743 de lei. Cu toate astea, oficial cea mai mică pensie primită în România este de 78 de lei pe lună. Un fost angajat al MApN cu o vechime de 2 ani și 11 luni și un salariu de 994 de lei este nevoit să-și ducă viața de pe o zi pe alta.

Cine încasează cea mai mică pensie din România?
Cine încasează cea mai mică pensie din România?

Pensionarii „ghinioniști” pot beneficia de o indemnizație socială

Dacă pensiile sunt foarte mici, pensionarii din sistemul public și din cel militar pot beneficia de o indemnizație socială. Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009, pot beneficia de „indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari”.

Urmăriți Playtech.ro și pe