Cine este soția ministrului Eduard Novak. Cu ce se ocupă, de fapt, Laura

Cine este soția ministrului Eduard Novak. Cu ce se ocupă, de fapt, Laura
Cine este soția ministrului Eduard Novak.

Eduard Novak a adunat, de-a lungul anilor, câteva titluri și a devenit cunoscut la nivel național, după ce a fost numit în funcția de ministru al Tineretului și Sportului, însă în spatele său este o femeie care l-a sprijinit necondiționat. Este vorba despre Laura Novak, soția campionului paralimpic, cea cu care are trei copii.

Cine este soția ministrului Eduard Novak

Cu toate că este un înalt demnitar al țării, Eduard Novak a ales continuarea carierei sportive. Astfel că în aceste zile, ministrul Tineretului și Sportului se pregătește pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se desfășoară în perioada 24 august – 5 septembrie. Iar Eduard Novak participă atât la proba de velodrom, cât și la cea pe șosea.

Deoarece nu are unde să se antreneze în România, ministrul a fost nevoit să meargă tocmai până la Plovdiv, în Bulgaria, ca să găsească un velodrom optim.

„Eduard Novak are experienţa mai multor ediţii ale Jocurilor Paralimpice şi finalizate cumva cu succes. Este un exemplu de voinţă pentru noi. Noi ne încărcăm cumva pozitiv şi nu vreau să sune pompos, dar ne bucurăm şi pentru noi este o onoare să mergem împreună la această competiţie ”, a declarat Ciprian Anton, șeful delegației sportivilor români.

Cine este Laura Novak

Eduard Novak are și afaceri de succes și este și ministrul Sportului, însă acestea au fost posibile și datorită sprijinului necondiționat al soției lui, Laura Novak fiind cea care i-a fost alături la toate competițiile sportive, s-a implicat în afaceri și a crescut trei copii.

Laura Novak este o prezență foarte discretă, fiindu-i alături soțului ei în toate momentele cheie. Mai mult, Laura Novak mai participă și la congrese medicale, ocupându-se de fabrica de proteze şi echipamente medicale a ministrului.

Eduard Novak, unicul campion paralimpic al României

Eduard Novak este unicul campion paralimpic al României, multiplu medaliat mondial şi european la paraciclism. A atins această performanță în urma unui accident, în urma căruia a rămas fără un picior și l-a obligat să renunțe la patinaj.

„În ianuarie ’96 mergeam la un concurs în Italia. Aveam 19 ani. Vremea era foarte rea. Ningea, drumul era în construcție. Eram în mașină cu părinții mei. Mașina a derapat și ne-am lovit de parapet.

Parapetul era lovit dinainte și era ieșit în afară. Nu aveam viteză, abia vedeam drumul, așa tare ningea. După ce ne-am izbit și am aprins lumina, m-am uitat în jos și am văzut că parapetul era în mașină. Nu aveam jumătate din laba piciorului. Mă uitam și nu-mi venea să cred. Mă gândeam că m-am lovit la cap și nu văd bine…”, a povestit Eduard Novak, potrivit eurosport.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI