Pentru mulți ani, Rareș Bogdan a fost vocea care critica dur stabilimentele guvernamentale din România. Mare a fost surpriza cînd celebrul realizator TV își anunța intențiile polttice, de altfel și materializate, prin intrarea în rândurile PNL. Ulterior, având deja garanția seriozității, Rareș Bogdan primea din partea românilor votul pentru un post de europarlamentar. Modul său radical de a pune problemele, l-au propulsat rapid în conducerea PNL, devenind vicepreședinte al formațiunii și unul din cei mai vizibili politicieni ai ultimilor trei ani. Dacă pe plan politic și profesional lucrurile merg bine, nici pe plan personal europarlamentarul nu se poate plânge, având o căsnicie frumoasă, alături de Florina Bogdan, având și doi copii, o fetiță și un băiat.
Ajuns la 47 de ani, Rareș Bogdan se poate mândri cu o carieră jurnalistică prolifică, fiind ani buni vocea postului Realitatea TV, care critica dur stabilimentele politice ale vremii.
În 2019 lua decizia surprinzătoare de a intra în politică, pe listele PNL, și nu o făcea oricum, ci din postura unui viitor politician bogat. De altfel acest aspect l-a recunoscut chiar Rareș Bogdan, invitat fiind la podcast-ul lui Codin Maticiuc:
„Sărac şi cinstit, nu există aşa ceva. Trebuie să fie bogat şi cinstit sau bogat şi să faci mecenat. Aia este ideea pe care trebuie să mergem. Eu am spus atunci când am intrat în politică, am şocat în unele emisiuni. Pentru că am spus, domne, eu nu sunt sărac! Eu sunt destul de bogat, Dumnezeu mi-a dat destul de mult!
Eu vreau să fiu bogat şi cinstit, vreau să fiu un politician care să intru bogat, şi am intrat bogat în politică, nu vreau să ies bogat din politică.Bogăţia nu constă numai în finanţe, bogăţia constă şi în bagajul educaţional şi cultural. Mare parte din clasa politică din România are o problemă cu cititul cărţilor. Nu te poţi opri la Trei iezi cucuieţi.”, declară Rareș Bogdan.
După ce în 2019 reușește să primească votul de încredere al românilor, pentru postul de europarlamentar, Rareș Bogdan ajunge repede în vârful ierarhic al PNL, ocupând funcția de Prim-vicepreședinte Comunicare și Relații Internaționale, ulterior devenind și mâna dreaptă a actualului lider PNL, Florin Cîțu.
Pe plan personal, Rareș Bogdan se poate lăuda cu o familie frumoasă, alături de cei doi copii și soție, Florina Bogdan. Aceasta, de profesie stewardesă, vine dintr-o familie extrem de bogată din Cluj Napoca.
Tatăl acesteia, și socrul lui Rareș Bogdan, pe numele său Vasile Vita, este unul din prosperii oameni de afaceri din Cluj, după ce demara la începutul anilor 90 afaceri cu importul de electronice.
Vitacom Electronics, compania acestuia, de atunci și până astăzi, a ajuns un lider pe piața locală, înregistrând în 2020 un profit de trei ori mai mare decât în 2019, ajungând la peste 4 milioane de lei.
Despre socrul său și originile soției sale, Rareș Bogdan a discutat fără perdea în cazul aceluiaș podcast cu Codin Maticiuc, declarînd:
„Socrul meu e un om de afaceri foarte important și respectat din Cluj, a fost acționar la CFR Cluj, e din comunitatea maghiară din Cluj.
Soţia mea, trebuie să înţelegeţi că este fiică de multimilionari. Am o soţie foarte sportivă şi foarte bogată. Şi frumoasă, ce îţi trebuie mai mult?”, a mai spus Rareș Bogdan.
Pentru locuitorii din Cluj, numele lui Vasile Vica, socrul europarlametarului Rareș Bogdan, este unul deja cunoscut. Imediat după 1989, Vasile Vica demara o afacere inspirată, cu doar 100 de dolari, și aceia împrumutați.
Compania înființată atunci, Vitacom Electronics, astăzi este una din cele mai bine cotate de pe piața locală, iar profiturile au fost pe măsură, chiar și în perioada de pandemie. Vasile Vita este astăzi un om de afaceri respectat în comunitate, dar și cu multe milioane de euro în conturi.
“În 1991 era nevoie de orice, nu exista aproape nimic. La început am adus strict trei produse – tranzistori, diode şi filtre ceramice cu care se trăgeau în bandă televizoarele aduse din străinătate. Mergeam până în Varşovia după marfă, era obositor, călătoream şi de două ori pe săptămână cu trenul, am stat în picioare sau, uneori, dormeam pe scara de la cuşetă, ca să nu dorm direct pe podea.
Aduceam marfa în geantă, o vindeam la service-uri care reparau televizoare, mă reîntorceam. Am pornit cu un capital de 100 de dolari, şi aceia împrumutaţi. (…) După Revoluţie, televizoarele au devenit un bun la care râvnea fiecare român, mai ales cele color, dar s-au lovit de o problemă. Începuse importul de televizoare second-hand, care se mai stricau.”, povestește Vasile Vica, conform Impact.ro.
Cu o familie reușită, o avere considrabilă, evaluată la aproximativ 1,165,000, în sume de bani și alte bunuri, plus câteva terenuri și o locuiniță, Rareș Bogdan se consideră un om realizat pe plan personal, dar și profesional.