Reușită majoră pentru Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. A fost desemnat cel mai bun din Europa la categoria sub cinci milioane de pasageri

Reușită majoră pentru Aeroportul
Reușită majoră pentru Aeroportul "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. A fost desemnat cel mai bun din Europa la categoria sub cinci milioane de pasageri

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj Napoca a fost desemnat cel mai bun din Europa la categoria sub cinci milioane de pasageri. Premiul a fost acordat în cadrul celei de-a 17-a ediții a Galei anuale ACI Europe Awards.

Aeroportul „Avram Iancu”, cel mai bun din Europa la sub cinci milioane de pasageri

Premiul a fost acordat Aeroportului pentru măsurile implementate în gestionarea activităților pe tot parcursul crizei Covid-19, pentru reconvertirea forței de muncă pentru a se adapta condițiilor din pandemie, pentru redresarea rapidă a traficului de pasageri și pentru eforturile aeroportului de a aduce noi rute şi companii aeriene.

„Aeroportul Internaţional ‘Avram Iancu’ Cluj a fost desemnat, în premieră, cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual, în cadrul celei de-a 17/a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, desfăşurată la Geneva. Evenimentul a avut loc cu ocazia celui de-al 31-lea Congres şi Adunare Generală a Consiliului Internaţional al Aeroporturilor – regiunea Europa (ACI EUROPE), care a reunit lideri din industria transporturilor aeriene din 55 de ţări”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de aeroportul clujean.

Mai mult de atât, în cadrul Adunării Generale a Consiliului Director al ACI Europe, David Ciceo a fost ales din nou pentru o perioadă de trei ani de zile în calitate de membru al structurii de conducere a aceste organizații.

„Faptul că Aeroportul Internaţional Cluj se află pe lista câştigătorilor, alături de alte aeroporturi din marile capitale şi oraşe europene precum Roma, Atena, Stockholm sau Istanbul, demonstrează încă o dată că suntem un reper şi model de bune practici demn de urmat”, a declarat, conform comunicatului, directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.

A fost lansată oficial modernizarea Aeroportului Iași

Circa 350 de milioane de lei vor fi puse la bătaie pentru proiectul care prevede construirea unui nou terminal de pasageri T4, dar și extinderea unei parcări. Investiția a fost lansată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar ofertele urmează să fie depuse până la data de 9 decembrie anul acesta.

„În cadrul acestui studiu este prevăzută realizarea unui nou terminal T4 ce va deservi traficul internațional și reconfigurarea terminalului T3, existent pentru traficul intern. Prin realizarea acestei investiții se va rezolva principala disfuncționalitate a Aeroportului Iași, și anume capacitatea insuficientă de procesare a terminalelor existente, fapt ce a condus în repetate rânduri la congestionări în procesarea pasagerilor și a bagajelor, ducând la întârzieri ale curselor aeriene „, se arată în caietul de sarcini pentru proiectul derulat de Aeroportul Iași.