21 mart. 2024 | 14:53

Cine este Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Povestea tristă pe care o ascunde

Monden
Cine este Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Povestea tristă pe care o ascunde
Cine este Richard Abou Zaki, unul dintre cei patru noi jurați de la show-ul culinar Chefi la Cuțite, difuzat de Antena 1.

Echipa de jurați a show-ului culinar Chefi la Cuțite 2024 s-a schimbat. Patru bucătari au luat locul lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea. Cine este Richard Abou Zaki, tânărul de 27 de ani care a reușit să-i convingă pe producători că merită un loc la masa chefilor emisiunii.

Cine este Richard Abou Zaki și ce origini are

Richard Abou Zaki, în vârstă de 27 de ani, are origini române și libaneze. Mama lui, Elena Bujor, este din Piatra Neamț. Despre tatăl său nu se cunosc foarte multe lucruri. După despărțirea de partenera lui de viață, s-a mutat în Statele Unite ale Americii, visând pentru fiul său un viitor frumos.

Tânărul avea să-și urmeze inima, descoperind că arta culinară îl pasionează cu adevărat. Mama lui a fost cea care i-a insuflat dragostea pentru gătit și l-a determinat să investească în talentul său.

Citește și: Ce i-au spus românii lui Chef Cătălin Scărlătescu, după începerea noului sezon „Chefi la cuţite”. Reacţia bucătarului: „Viitorul se vede frumos”

Povestea tristă de viață a chef-ului Antena 1

„Am început să gătesc de când aveam 8 ani. Mama mea muncea la fabrică, iar eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic. Visul meu era să fiu bucătar.

Mama și tata s-au cunoscut în Cipru, când ea era balerină profesionistă. Apoi, m-am născut eu. S-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Am rămas cu mama. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (…)

Mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să fiu bucătar”, a declarat Richard Abou Zaki în sezonul 11 Chefi la Cuțite, unde a participat în calitate de concurent.

Ascensiunea profesională a lui Richard Abou Zaki

Richard Abou Zaki s-a perfecționat și deține astăzi mai multe restaurante. A lucrat în 2015-2017 la Londra, la Le Gavroche. S-a mutat apoi în Italia, unde a lucrat la Osteria Francescana până în urmă cu patru ani. În anul 2020, tânărul a pus bazele restaurantului Retroscena, care are și o stea Michelin.

Bucătarul mai deține în Italia și restaurantele: La Sera “pizza vista mare” (deschis în 2020), Chalet Sombrero (deschis tot în 2020) și Opera Bao Ramen Bar (deschis în 2021). Locuiește în aceeași țară, în orașul Modena, urmărind îndeaproape evoluția localurilor în care investește.

„Am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea. Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin. Am obținut-o în 9 luni”, a mai spus Richard Abou Zaki la Chefi la Cuțite.

De-a lungul carierei sale, actualul jurat al emisiunii culinare de la Antena 1 Richard Abou Zaki a gătit pentru mari personalități ale lumii, printre care și Barack Obama.

„Televiziunea a fost ceva nou pentru mine, nu știu de câte ori te poți întâlni cu această oportunitate”

Recent, tânărul bucătar a fost nevoit să vină în România pentru câteva săptămâni, filmând în echipa juraților de la show-ul culinar Chefi la Cuțite de la Antena 1. A mărturisit că i-a fost greu să ia această decizie, însă a profitat de oportunitate, expunerea TV neaducându-i decât beneficii.

„Eu sunt tânăr, dar am făcut multe la viața mea. Televiziunea a fost ceva nou pentru mine, ceva cu care nu eram obișnuit și nu știu de câte ori te poți întâlni în viață cu această oportunitate”, a declarat Richard Abou Zaki pentru revista Viva!.

Ca chef în bucătărie, Richard Abou Zaki este foarte meticulos, precis, potrivit spuselor sale. Este de părere că detaliile fac toată diferența în arta culinară, motiv pentru care este foarte atent la modul în care gătește. Totul trebuie să fie bine gândit și organizat.

Citește și: Eșec pentru Chefi la Cuțite la debutul noului sezon. Pro TV le-a luat fața

Viața de familie a juratului de la Chefi la Cuțite

Richard Abou Zaki a lăsat doar restaurantele din Italia pe plan secund. Bucătarul a trebuit să stea departe de soția lui. Tânărul este căsătorit cu Alexandra, mai mare decât el cu 13 ani. Acest detaliu nu i-a împiedicat să-și trăiască povestea de dragoste.

„Ca om, m-am schimbat în ultima perioadă. Am devenit tată și sunt mult mai emotiv, mai empatic. Eram mai rece acum ceva vreme, dar în prezent mă topesc destul de ușor. (zâmbește)”, a mai spus tânărul jurat de la Antena 1.

Richard Abou Zaki și soția lui, Alexandra, au împreună o fiică în vârstă de 3 ani, pe nume Carlotta Fiamma. Imagini emoționante cu familia juratului de la Chefi la Cuțite poți accesa în galeria foto a acestui material. Într-una dintre imagini apare și familia lărgită a tânărului.

PlaySport
Vedeta sexy ȘI-A MĂRIT TARIFUL după ce a apărut cu un MILIONAR! Cât cere acum pe oră
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Cancan.ro
Cum se comportă, de fapt, Kate Middleton în spatele camerelor de luat vederi. Un fost angajat a spus adevărul gol-goluț!
Stirile PROTV
Șoferii pot reduce cu 25% consumul de carburant dacă renunță la un singur element din mașină. Sfatul util al experților
Romania TV
Cântăreață scuipată, înjurată și dată afară de la filmările pentru Paște: „Am trăit o experiență traumatizantă”
Capital.ro
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
EVZ.ro
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
Adevarul
Comorile satului ajuns pe fundul Lacului Cinciș. Românii erau uimiți de mulțimea vestigiilor antice VIDEO
BZI.ro
Spynews.ro
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
FOTO Ce face un milionar român la Dubai, ”când nu are chef să ia mașina”
Digisport.ro
Rețeta simplă de eclere de casă. E un desert delicios, iar toată familia ne va adora
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”
Digi24
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
EVZ.ro
Drama uriașă a lui Naomy, prima femeie transgender din România, care a murit la doar 47 de ani! A fost abandonată într-un șanț, la trei zile după naștere
Spynews
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Capital.ro
Câte zile libere vor avea românii de Paşte şi 1 Mai. Minivacanţa poate avea patru sau şase zile
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
O simplă mișcare care TE COSTĂ MINIMUM 600 de lei. Atenție ce face pe stradă
Mediaflux
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro