Cine este militarul român care s-a omorât într-o unitate militară. Avea doar 22 de ani

Cine este militarul român care s-a omorât într-o unitate militară. Avea doar 22 de ani
Drama unei familii, și moartea unui tânăr de 22 de ani

Cine este militarul român care s-a omorât într-o unitate militară? Începutul de weekend este unul tragic, cel puțin pentru familia unui tânăr de 22 de ani. Conform unui comunicat, MApN aduce noi informații despre militarul român care s-a omorât într-o unitate militară. Drama s-a petrcut într-una din unitățile MApN din Focșani.

Drama unei familii, și moartea unui tânăr de 22 de ani

Nu sunt puține cazurile, din păcate, în care am aflat de astfel de tragedii și gesturi extreme. De-a lungul anilor, militari în termen, unii tineri, precum cazul militarului de 22 de ani, sau mai în vârstă, decideau să-și ia viața folosind armamentul din dotare.

Pe lângă gestul extrem, durerea și mai mare este a celor rămași în urmă, a familiei. Cei rămași în urmă își pun obsedant întrebarea De ce?! De cele mai multe ori, din păcate, după cum spun și psihologii, acest gen de gesturi extrem vin în urma unor traume, a unor probeme ascunse, de care nu știe nimeni. Din păcate, acest weekend este umbrit de o nouă dramă, petrecută la o unitate militară MApN din Focșani.

MApN spune cine este militarul român care s-a omorât într-o unitate militară

Într-un comunicat emis de MApN s-a aflat  ce s-a întâmplat în UM 01471 din Focșani, în cursul serii de ieri. Conform informațiilor, militarul român care s-a omorât este Andrei Dănilă. În vârstă de 22 de ani, era maistru militar clasa a IV-a, conform publicației locale Edție de Vrancea. Andrei Dănilă absolvea Școala Militară de Maiștri Militari și Subofiteri „Basarab I”, în august 2018.

„Maistrul militar cls. IV Dănilă Andrei, din cadrul UM 01471 Focșani, a decedat sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 20:00, în urma unei răni prin împușcare, în timp ce își întreținea armamentul din dotare. Conform procedurilor, a fost apelat serviciul de urgență 112. Din păcate, militarul nu a mai putut fi salvat. Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate. Din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri.

Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului. Militarul în vârstă de 22 de ani era necăsătorit, era angajat al M.Ap.N. din iulie 2020.

Nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020 și cu o valabilitate de 3 ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar. Conducerea Unității Militare 01471 transmite sincere condoleanțe și este alături de familia greu încercată a militarului decedat”, se arată în comunicatul MApN.

Aceleași informații spun că la fața locului au fost chemați procurorii militari care vor definitiva ancheta asupra condițiilor în care s-a produs drama. Andrei Dănilă avea 22 de ani, originar din Botoșani, fiind stabilit în Focșani de aproape doi ani.

Urmăriți Playtech.ro și pe