04 sept. 2020 | 19:16

Caz șocant în MApN. Câți bani au pierdut sute de militari din România. Este tulburător

Știri generale
Caz șocant în MApN. Câți bani au pierdut sute de militari din România. Este tulburător
Caz șocant în MApN. Câți bani au pierdut sute de militari din România. Este tulburător

România, situată pe locul 40, după Belarus, în fața Malaeziei, din punct de vedere al efectivelor militare (nu mai există stagiul obligatoriu), se pare că are mari probleme când vine vorba de plata soldelor celor aproximativ 70,000 de soldați activi. De ce? Motivul îl aflăm în rândurile care urmează.

Caz șocant în MApN

Conform unor informații pe surse sigure și verificate de cei de la Impact.ro, se pare că o parte din militarii României au dat în judecată MApN și IGSU. Motivul, pe cât de halucinant, pe atât de real, este că soldele lor ar fi fost calculate greșit în mod intenționat, și conform calculelor aceștia câștigă mult mai puțin decât merită. Conform datelor oficiale armata română numără aproape de 70,000 de oameni, iar bugetul alocat  însumează 2 % din PIB-ul României, adică 23 miliarde de lei vechi, cu mult mai mult decât Ministerul Sănătății sau cel al Educației, dar cu mult mai puțin față de multe alte țări est-europene.

Caz șocant în MApN. Câți bani au pierdut sute de militari din România. Este tulburător

Caz șocant în MApN. Câți bani au pierdut sute de militari din România. Este tulburător

Este adevărat câ în ultimii ani veniturile celor 70,000 de militari aproape s-au dublat în ultimii 5 ani. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu sistemul desalarizare, vă spunem că un soldat român are un salariu format din cel fix și solda lunară.

Solda diferă de la lună la lună și este formată din salariul de funcție, salariul gradului profesional deținut, gradații și, după caz, salariul de comandă, indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și din alte drepturi salariale.

Câți bani au pierdut sute de militari din România

Sursele spun că paguba ar fi de aproximativ 240.000 lei/an. Aceleași surse au declarat celor de la Impact.ro că în sânul armatei române un scandal stă să explodeze ca celebra mămăligă, după ce s-a aflat că le-au fost încălcate drepturile salariale și că au salarii mult mai mici decât ar trebui să încaseze în mod normal.

Maior Dan Barzavan

Maior Dan Barzavan

Militarii merită soldele pe care ar trebui să le primească pentru că depun niște eforturi imense. Puțini sunt cei care știu ce înseamnă serviciul militar, ce înseamnă privațiunile serviciului militar, ce înseamnă viață grea în tabere, aplicații, exerciții sau teatre de operații. Le merită fiindcă ei contribuie din plin la bugetul de stat cu taxe și impozite, plus cu “sacrificiul suprem”, căci au jurat credință patriei lor, România. Familiile acestora nu se bucură de ei în weekenduri, sărbători legale, zile onomastice etc. De ce se duc militarii în instanțe să își caute dreptatea? Pentru că statul nu a respectat contractul cu aceștia, le-a calculat soldele în temeiuri de drept abrogate, nelegal, după ureche. Le-a calculat pensiile nelegal si le-a confiscat Ordinul Meritul Militar si pensia suplimentară la care au contribuit lunar. Da, militarii contribuie lunar cu taxe și impozite și la pensie, nu cum cu rea-credință au afirmat politicienii de ani de zile. Militarii plătesc taxe și impozite la fel ca orice cetățean al țării, dar politicienii și-au bătut joc de ei și le-au confiscat și ultima fărâmă de demnitate. De aceea mulți se judecă și mulți câștigă în instanțe aceste drepturi legale ce nu trebuiau să le ceară pe calea unei acțiuni în justiție. Eu sunt unul dintre ei. Eu am castigat cu MApN mai multe procese, am reușit chiar sa execut silit MApN și încă o unitate militară. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat MApN pentru mai multe fapte de discriminare împotriva mea, pronunțând Hotărârea nr. 333/05.09/2018. Iar lupta nu s-a terminat. Chiar și după trecerea în rezervă, sistemul continuă să-și bată joc la propriu, refuzând aplicarea legii. Servesc patria, cetățenii ei și în niciun caz politicienii”, le-a declarat celor de la Impact.ro Dan Bârzăvan, maior doctor inginer în fizică, fost comandant, un militar cu peste 50 de ani de experiență.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro