Cine este Kamala Harris, prima femeie de culoare vicepreședinte al Americii

Cine este Kamala Harris, prima femeie de culoare vicepreședinte al Americii
Cine este Kamala Harris?

Kamala Harris este prima femeie de culoare și vicepreședinte al Americii. Aceasta este mâna dreaptă a lui Joe Biden, ales azi cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Cine este Kamala Harris?

Joe Biden a bifat mai multe recorduri istorice odată cu victoria sa în cursa pentru Casa Albă. Contracandidatul lui Donald Trump a ales-o pe Kamala Harris drept parteneră în alegeri, iar în urma deciziei americanilor aceasta este prima femeie de culoare propusă pentru rolul de vicepreședinte.

”Am marea onoare să anunț că am ales-o pe Kamala Harris – o luptătoare neînfricată(…) – drept partenera mea în alegeri”, a scris Biden pe Twitter atunci când și-a expus decizia oficială. Revoltele sociale au fost și ele existente, mai cu seamă pornind pe fondul nedreptăților rasiale și a brutalității poliției împotriva oamenilor de culoare existente de o vreme bună în lumea întreagă chiar și în acest secol.

  • Dispută cu Biden

Harris provine dintr-o familie de imigranți din Jamaica și India și chiar l-a criticat în trecut pe Biden pentru colaborările pe care le-a avut în trecut cu alți senatori intoleranți, dar și pentru faptul că s-a opus într-un moment anume unei politici de promovare a diversității în școli. Atunci, actualul președinte al Americii a susținut că Harris a interpretat totul greșit.

„Nu cred că ești rasist și sunt de acord cu tine când spui că este important să găsim un teren comun. Dar m-a rănit foarte tare să te aud vorbind despre reputațiile unor senatori americani care și-au construit cariera pe baza segregării rasiale din această țară”, a spus Harris. De asemenea, ea l-a tras la răspundere și pentru rolul democratului politic din ’70 în mișcare care s-a opus trimiterii copiilor albi în școlile din cartierele persoanelor de culoare și viceversa.

Cine este Kamala Harris?
Cine este Kamala Harris?

Viața, carieră, funcții

Kamela Devi Harris este o politiciană și avocată americană care ocupă funcția de senator al Statelor Unite pentru California din 2017, actualmente prima femeie de culoare vicepreședinte din cadrul alegerilor din 2020. Aceasta a absolvit Universitatea Howard și Hastings College of the Law din San Francisco și și-a început cariera în biroul procurorului din Comitatul Alameda, înainte să fie recrutată în biroul districtual din San Francisco.

Detalii
Soț: Douglas Emhoff (căs. 2014) În tendințe
Anul nașterii: 20 octombrie 1964 (vârsta 56 de ani), Oakland Medical Center, Oakland, California, Statele Unite
Mandat anterior: Attorney General of California (2011–2017)
Educație: UC Hastings College of the Law (1989), Universitatea Howard (1986), Westmount High School (1981)
Părinți: Donald Harris, Shyamala Gopalan Harris

  • Kamala Harris, 55 de ani, devine prima femeie și prima persoană de culoare care va deține funcția de vicepreședinte în Statele Unite ale Americii.
  • A fost a doua femeie de culoare care a devenit senatoare atunci când a fost aleasă în 2016.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI