Cine este, de fapt, Joe Biden, noul președinte al Americii. A scris istorie cu vârsta lui

Cine este, de fapt, Joe Biden, noul președinte al Americii. A scris istorie cu vârsta lui
Joe Biden - viață, carieră, relații

Viața și cariera impresionantă a lui Joe Biden. Cine este, cum ce s-a făcut cunoscut în domeniu și cum a reușit să scrie deja istorie? Detalii despre actualul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden: carieră, viață, relații

Joe Biden a câștigat în cursa pentru Casa Albă! Candidatul din partea Partidului Democrat a devenit președintele Statelor Unite, după ce l-a învins pe Donald Trump. În clipa în care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2020 a declarat că susține două lucruri – angajații care „au construit această țară” și valorile care pot înlătura diviziunea. Contarcandidatul lui Trump a câștigat Pennsylvania și a obținut 273 de voturi electorale. Actualul președinte al SUA s-a născut pe data de 20 noiembrie 1942, în Pennylvania, dar a copilărit în Delaware. A absolvit cursurile Universitării locale în anul 1965 și Facultatea de Drept din cadrul Universității Syracuse în 1968.

Democratul a deținut preț de 36 de ani funcția de senator al statului unde a locuit, iar mai apoi a devenit vicepreședinte în ambele mandate ale președintelui Barack Obama. Politicianul este acum cel mai în vârstă președinte din istoria Statelor Unite. Astfel, în momentul în care va fi investit oficial în funcție Biden va împlini deja 78 de ani. Recordul precedent a fost al lui Trump, care avea 70 de ani în momentul preluării titulaturii după Obama. Înainte de Donald Trump cel mai în vârstă președinte a fost Ronald Reagan, care avea 70 de ani în momentul în care a depus jurământul în 1981. Înainte de Reagan a fost președintele William Henry Harrison, ales în anul 1840, la 67 de ani. Din păcate, ultimul precizat a avut parte și de cel mai scurt mandat, murind din cauza unei infecții de plămâni în a 32-a zi de la preluarea funcției.

Relații și familie:

Soții: – Jill Biden (căs. 1977), Neilia Hunter (căs. 1966–1972)
Copii: Hunter Biden, Beau Biden, Ashley Biden, Naomi Biden
Nepoți: Natalie Biden, Finnegan Biden, Robert Biden II, Naomi Biden, Maisy Biden

Detalii despre viața lui Joe Biden
Detalii despre viața lui Joe Biden

Programul politic al lui Joe Biden

Coronavirus
Pentru a combate coronavirusul, cea mai gravă problemă cu care se confruntă în prezent Statele Unite, Joe Biden vrea să implementeze testarea gratuită pentru toți americanii și să angajeze 100.000 de persoane care să lucreze la un program de depistare a cazurilor. De asemenea, Joe Biden consideră că fiecare guvernator ar trebui să introducă obligativitatea purtării măștii în statul pe care îl conduce.

Locuri de muncă și Economie
Propunerile economice ale lui Joe Biden, numite „Reconstruiește mai bine”, sunt menite să mulțumească două categorii sociale care susțin în mod tradițional Partidul

Democrat – tinerii și clasa muncitoare
În ceea ce privește salarizarea, Biden vrea să crească salariul minim pe economie la 15 dolari/oră, o măsură populară printre tineri, care a reprezentat de asemenea și un semn că partidul se îndreaptă spre stânga.

Fostul vicepreședinte american vrea să investească 2 trilioane de dolari în energie verde, considerând că producția „verde” va ajuta clasa de mijloc, care în general au slujbe în fabrici.

Rasism și Justiție
În urma protestelor rasiale care au zguduit Statele Unite anul acesta, candidatul democrat recunoaște că rasismul încă este prezent și trebuie adresat prin programe sociale și economice care să susțină minoritățile.

Un punct principal al programului de reconstrucție al lui Biden este crearea unui fond de investiții de 30 de miliarde de dolari pentru minorități.

În ceea ce privește sistemul de justiție, Biden a evoluat de la poziția fermă și des criticată asupra infracțiunilor pe care o avea în anii 90.

În prezent, Biden propune politici pentru reducerea numărului de persoane încarcerate, dorește să adreseze problema discriminării pe bază de rasă, sex și venituri în sistemul judiciar și reabilitarea deținuților eliberați.

Sănătate
Joe Biden dorește să extindă programul de asigurări de sănătate creat în perioada președintelui Barack Obama și să implementeze un plan prin care aproximativ 97% dintre americani ar urma să fie asigurați. Deși nu este chiar sistemul universal de asigurări de sănătate propus de mai mulți membri ai partidului său, fostul vicepreședinte vrea să le dea tuturor opțiunea de a se înrola într-un sistem public de asigurare similar cu Medicare, care oferă beneficii medicale persoanelor vârstnice.

Imigrație
În primele 100 de zile de președinție, Biden a promis că va inversa toate politicile lui Trump care separă părinții de copii la granița dintre SUA și Mexic. De asemenea, candidatul democrat vrea să înlăture limita numărului de aplicanți pentru azil și să scoată interdicția de călătorie pentru mai multe țări majoritar musulmane. Biden a promis că va proteja „visătorii”, persoanele care au fost aduse ilegal în Statele Unite când erau copii și cărora le-a fost permis să rămână sub o legislație a președintelui Barack Obama.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI