Cine este George Floyd, bărbatul ucis de un polițist în Minneapolis. Moartea lui a stârnit proteste violente

Cine este George Floyd, bărbatul ucis de un polițist în Minneapolis. Moartea lui a stârnit proteste violente
Cine este George Floyd, bărbatul ucis de un polițist în Minneapolis. Moartea lui a stârnit proteste violente. Sursa foto: abcnews.com

O nouă înregistrare cu bărbatul care a murit după ce a fost abuzat de polițiști a devenit virală. Din alt unghi, se vede cum pe George Floyd stau 3 polițiști, nu numai unul, cel care îl apăsa cu piciorul pe gât. George Floyd este prieten bun cu un baschetbalist din NBA. Baschetbalistul a crescut cu el și îl numește frate pe cel care a murit în condiții suspecte.

Cine este bărbatul ucis de un polițist în Minneapolis. Moartea lui George Floyd a stârnit proteste violente

George Floyd, bărbatul din Minneapolis, SUA, care a murit după ce un polițist a stat cu genunchiul pe ceafa lui, a mai avut în spate doi polițiști, în același timp. Pe filmarea care a apărut, se văd trei polițiși care îl țintuiesc pe bărbat la pământ cu picioarele.

În filmare se aude cum bărbatul le spune de mai multe ori polițiștilor că nu poate respira și îi imploră să îi dea drumul. George Floyd a decedat în drum spre spital după incidentul care a generat adevărate revolte în America.

Trei polițiști l-au imobilizat pe George Floyd
Trei polițiști l-au imobilizat pe George Floyd. Sursa foto: digi24.ro

George Floyd ar fi suferit de o boală a inimii și avea hipertensiune

George Floyd ar fi avut o afecțiune cardiacă și avea hipertensiune. Această condiție medicală, combinată cu efectul forței folosite de polițiști, dar și cu potențiale substanțe toxice prezente în corpul său au dus la deces, au informat în primă fază medicii legiști. Derek Chauvin, polițistul care i-a pus bărbatului de culoare genunchiul pe ceafă a a fost arestat.

Derek Chauvin și-a ținut genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de 8 minute și 46 de secunde în total, din care 3 minute, George Floyd a fost total lipsit de reacție.

Autopsia a arătat că George Floyd nu a fost axfisiat sau strangulat

La autopsie nu a reieșit faptul că decesul ar fi survenit în urma asfixierii sau strangulării. În schimb, în plângerea formulată împotriva polițistului se spune că agenții sunt instruiți la antrenamente că tehnica imobilizării cu genuchiul este potențial periculoasă.

Polițistul Dereck Chauvin a fost arestat în baza acestei plângeri și pus sub acuzare pentru ucidere. Potrivit CNN, FBI a cerut ajutorul publicului, în contextul în care mulțui oameni au făcut fotografii filmări la locul incidentului.

Moartea lui George Floyd a stărnit proteste violente în SUA

Moartea lui George Floyd, 46 de ani, a generat proteste în întreaga Americă după ce filmarea inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce polițistul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genuchiul pe gâtul lui.

Un baschetbalist din NBA, preieten apropiat cu George Floyd

Stephen Jackson, fost campion în NBA cu San Antonio Spurs, în anul 2003, a fost foarte apropiat de George Floyd.

Astfel, Stephen Jackson a ținut un discurs emoționat în memoria lui George Floyd, în timpul unui protest din Minneapolis. „Sunt aici pentru a onora memoria fratelui meu, George Floyd. De multe ori când poliția comite o greșeală, toate autoritățile încearcă să mușamalizeze incidentul. De când merită să iei viața cuiva? Se pare că dacă ești un cetățean afro-american, nu e nicio problemă.

Baschetbalistul îl nmește frate de pe George Floyd

Nu puteți să-mi spuneți mie că acel polițist, aflat cu piciorul în gâtul fratelui meu, își făcea datoria. Nu l-a interesat, pentru că știa că orice se va întâmpla va scăpa basma curată. Asta se poate citi pe fața lui„, a spus Stephen Jackson, în fața oamenilor care protestau lângă primăria din Minneapolis.

Stephen Jackson a copilărit alături de George Floyd. Cei doi au crescut în Texas și au devenit în timp prieteni foarte apropiați. Stephen Jackson îl numește „frate„.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI