Cine este femeia care a câştigat dublu faţă de Iohannis în 2021. Ce legătură are cu Emil Boc, primarul din Cluj

Cine este femeia care a câştigat dublu faţă de Iohannis în 2021. Ce legătură are cu Emil Boc, primarul din Cluj
O apropiata a lui Emil Boc castiga mai bine decat presedintele Klaus Iohannis

Există o femeie în România care a câştigat un salariu dublu faţă de cel al președintelui Klaus Iohannis în anul 2021. Femeia este angajată a MAI și este o apropiată a fostului premier Emil Boc, actual primar al orașului Cluj. Din ce poziții a câștigat Ștefania-Gabriela Ferencz salariul lunar de 33.000 de lei.

O femeie a avut un salariu dublu față de președintele Klaus Iohannis anul trecut. Ce a muncit

Ştefania-Gabriella Ferencz, secretar general al MAI şi persoană apropiată de fostul premier Emil Boc, a fost numită pentru un mandat de patru luni în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră (CNAIR).

Pentru asta a fost remunerată cu un salariu de 13.215 lei pe lună. Ștefania-Gabriea Ferencz are venituri şi de la MAI, adică salariul, dar şi o indemnizaţie de la CIFGA al Eximbank, conform adevărul.ro.

Ştefania Gabriell-Ferencz a mai avut și alte mandate în CA al CNAIR

De altfel, Ştefania Gabriell-Ferencz nu este străină de prezenţa în CA al CNAIR, fiind de mai multe ori numită pe mandate de câte patru sau şase luni în ultimii ani, după venirea PNL la guvernare și în mandatul lui Lucian Bode la Transporturi.

Tot ce trebuie să facă doamna în ultimul mandat de 4 luni, pentru a încasa indemnizaţia, este să fie prezentă la o şedinţă pe lună.

Femeia este și omul de bază al lui Lucian Bode

Ştefania Gabriell-Ferencz, fostă şefă de Cabinet a lui Emil Boc, atât în vremea în care a fost premier, dar şi la Primăria Cluj Napoca, a devenit om de bază al lui Lucian Bode, atât la Transporturi, cât şi la Interne.

Astfel, din partea Ministerului de Interne, fosta şefă de cabinet a lui Emil Boc a fost trimisă ca reprezentant al instituţiei în CIFGA al Eximbank, instituţie unde leafa lunară este de peste 20.000 de lei.

Până când este valabil mandatul la CA al CNAIR

Adunarea Generală a Acţionarilor CNAIR, controlată de Ministerul Transporturilor, a hotărât în şedinţa de pe 12 aprilie ca Ștefania-Garbriella Ferencz să primească un mandat de patru luni, cu posibilitate de prelungire încă două pentru motive temeinice, în Consiliul de Administraţie al CNAIR.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, Ştefania-Gabriella Ferencz a avut în 2021 venituri de 151.617 lei de la ministerul de Interne, 131.823 de la CIFGA al Eximbank, nde a fost doar din august până la finele anului, 92.760 de lei de la CNAIR şi 29.128 de lei de la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, ca membră în CA.

Ce salariu are Klaus Iohannis

În total, doamna Ștefania-Gabriella Ferencz a avut un venit de 405.000 lei. Asta înseamnă o medie lunară a venitului de 33.000 de lei, adică de două ori mai mult ca şeful statului, Klaus Iohannis, care a avut anul trecut o leafă lunară de doar 14.800 de lei.

Urmăriți Playtech.ro și pe